wkert was
játszódjatok, a kertben hever a lábatok elõtt minden, ami lehet, hogy kell, minden, ami kell lábatok elõtt hever, minden jó lesz, minden jó, ez az én kertem és boldog lesz benne minden fõldlakó!


lehullott levelek


-- kert --



kertblog
garden 8
till
homewreckers komjuniti kertblog
marmalade
gardenspot


magyarkert
édenkert
faiskola
kertlap
kert és hal
kertpont
tulipánvilág
tulipan.lap.hu
ribizli


messzikert
a világ kertjei
minden ami botanika
kertkomjuniti
you grow girl
kertkompózer
daily muse


riszpekt
viztorony.hu
nyuszi
lola
argento
loop_1 ügynök
smelldania

outsider


This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wvasárnap, szeptember 29, 2002


I am an island. I am bloody Ibiza!

elültette zsaklin 11:42 du.-kor


wszombat, szeptember 28, 2002


'Olyan buja tuják és fenyők vannak A kertjében, nem ilyenek persze, ezeket csak azért rakom ide, mert ezek a kedvenceim, az öcsém fényképezte őket. Királyházán. Azt mondja A, hogy hagyjam ott azonnal az egyetemet. És ha kertet akarok látni, menjek hozzá. Hogy miért ezzel a képpel és történettel illusztrálom a Fruzsinától vett idézetet, ami pedig egy másik emberrel kapcsolatos érzéseimet írja le szó szerint? Én őszintén mondom, hogy nem tudom.'Fruzsina pont azt mondja, amit én érzek.

Szerettem volna megértetni vele, hogy ne féljen tőlem, nem bántani akarom. De ő éppen attól félt a legjobban, hogy megszeretem. Mert a bántás ellen lehet harcolni, hadakozni, viszonzásul durvának lenni, és közben még azt is érezheti az ember, hogy igaza van, mert nem ő a főgonosz, hanem a másik, aki bántja. De ha szereti valaki, az ellen mit tehetne?
Menekülni, elmenni messzire, és a biztonságos távolságból kilesni a falak mögül, megvárni, amíg a másik végre felfogja, hogy nem kell. A vágyakozás, ami boldoggá teszi, de ha annak tárgya az ölébe pottyan, nem tud mit kezdeni vele.
Szerettem volna megölelni, megsimogatni, kiigazítani haját az arcából, rámosolyogni, és egyáltalán, mit kell ezen annyit magyarázni; szerettem volna hozzábújni, hogy ne féljen semmitől. De ő éppen attól félt a legjobban, hogy megölelem.


elültette zsaklin 1:24 du.-kor


w


Szóval a Trafó: délután hívott A, hogy menjünk megnézni a Borges-féle táncszínházat. Milyen egy fiú ez, gondoltam, hát mikor hívott engem egy is táncszínházba? Becsüljük meg.

Borgesék előtt az előtérben iszogattunk, beszélgettünk, sajnos én leginkább S-ről, akivel tegnap sikerült megint felkavaró dolgokról beszélni hosszasan. De aztán valahogy attól, hogy okosakat meg megnyugtatókat szólt hozzá A, már nem is felkavart, hanem egyszerűen csak vidám voltam. Elmentem jókedvemben pisilni, és még jobb lett, mert a következő vicces - számomra egyenesen megható - dolog történt: a női vécében két kislány ült, nyilvánvalóan kakiltak, illetve arra koncentráltak, nyitott ajtóknál, miközben az anyukájuk előttük állt és mesét olvasott fel nekik.

A darab után E+F vártak minket a pincében, és egymástól függetlenül el kellett mesélnünk, hogy milyen volt, amit láttunk. Részemről kék gumimedencékben - és környékükön - bonyolított párkapcsolatok. (Na ennyiben egyezett a két verzió.) Innen a sajátom: agresszív arcú, minden bizonnyal őrült nők, akik 100%, hogy leborotválták az egész szeméremszőrzetüket, szivatnak ártatlan szemű, kedves fiúkat, akik erős, zömök testűek, de közben nagyon védtelenek, főleg, mert csillogó arany bugyiba és trikóba öltöztették őket. Vonaglanak vonaglanak a nőcik, mórikálják magukat, tépik a hajukat, hengergőznek a földön, mindent bevetnek. A fiúk meg egyre elveszettebbek. De aztán valami történik, és magukra találnak. Mégsem hagyhatjuk magunkat, mondják egy (férfi)emberként. Sajnos a vége nem hepiend, nem a fiúk nyertek fölényesen, csak kiegyeztek egy döntetlenben. Viszont rájöttem megint, hogy nem szeretem nőtársaimat. 1-2 kivétellel. De őket meg nem is látom olyan nagyon nőnek.

elültette zsaklin 1:16 du.-kor


w


Tegnap igen hosszú ideig a Trafóban tartózkodtunk.
De még előtte az történt, hogy a Liliom utcában hat óra tájban egy lány ment a bal oldali járdán, egy fiú meg a jobboldalin. Néha lopva átnéztek a másik oldalra, mintha csak véletlenül tévedne oda a tekintetük. Megsúgom, a lány csalt, nagyonis direkt csinálta. Mert tudta, hogy az nem egy fiú, hanem egy Poós Zoltán nevű fiú, akiről a napokban sokat is beszélt, meg újraolvasta a verseit, szóval benne volt a fejében nagyon. És meg akarta figyelni. Valójában nem csak megfigyelni, hanem mondjuk oldottan átsétálni a másik oldalra, köszönni, bemutatkozni, és azt mondani: klassz vagy Zolikám, csak így tovább.

Ennél komolyabban nem mernék belemenni ennek a fiúnak az értékelésébe, de a Legát azt írta például a Felkészülés legszebb mondatomra című könyvéről, hogy "...talán tudatosan, talán véletlenül - képes volt megírni azt a tipikus magyar lányt, akit mindannyian ismerünk, aki helyes, okos, jófej, aki a társaság szeme fénye, és aki mégis folyamatosan szív, mert egész egyszerűen ez a sorsa. Mert lelkes állat a lelketlen világban...." És ezzel mélyen egyetértek. Másrészt meg kicsit szerénytelenül, de magamra ismertem a figurában.

elültette zsaklin 11:34 de.-kor


wpéntek, szeptember 27, 2002


'a közkedvelt faj'Európában eddig ismeretlen új katicabogárfajt fedezett föl a hamburgi egyetem egy kutatója. Az európai katicánál (Coccinella septempunctata) jóval termetesebb bogár Ázsiában őshonos, szárnyfedőin hét helyett 19 pontot visel. A rendszertanban Harmonia axyridis néven ismert fajt a 80-as években azzal a céllal "exportálták" az Egyesült Államokba, hogy segítsen a levéltetvek elleni biológiai védekezésben. Az új katicabogarat Hamburg belvárosában fedezték föl. A faj jelentős egyedszámban él mintegy 300 négyzetméteres területen. Arra egyelőre nincs magyarázat, miként jutott el a bogár Ázsiából (vagy Amerikából) a német kikötővárosba. Szakértők mindazonáltal attól tartanak, hogy dinamikus elterjedése veszélybe sodorhatja a közkedvelt európai katicabogarat.

Hajrá hétpettyesek, ne hagyjátok magatokat!



elültette zsaklin 11:09 de.-kor


wcsütörtök, szeptember 26, 2002


Frekvenciát kapott a Tilos Rádió!!! Részlet a mailüzenetből, és virág a kertemből nekik:

Tehát akkor:
IGAZ!!!! IT'S OFFICIAL! Most beszéltem az ORTT szóvivőjével, 90,3 MHz.
Gondltam ide úgy kétezer-háromszáz felkiáltójelet, de biztosan enélkül is sejtitek, hogy végül is - mindent összevéve - örülök.
weyer

elültette zsaklin 6:05 du.-kor


w


Tegnap olyannyira ottmaradtunk Laura Delay kolleganővel a Moszkva téren az aláírásgyűjtésen, hogy azon kaptuk magunkat, a kezünkben fehér papírok, toll, és szólongatjuk le a jónépet, hogy csatlakozzon, írjon alá. Döbbenetes, hogy milyen szövegekkel utasítottak minket vissza. Hangsúlyozom, a családon belüli erőszak ellen tiltakoztak volna.

szöveg1: Engem ez nem érdekel.
szöveg2: Engem ez nem érint.
szöveg3: Én a politikában dolgozom, tudom milyen ez, félek.
szöveg3/a (a politikában dolgozótól, mintha még nem lett volna elég): Aztán majd kapom a leveleket, nem, köszi.
szöveg4 (középkorú pár hímtagja, miközben asszonyka aláír): Család bazmeg, az. Család, mi? Te minden marhaságot aláírsz?

A legrosszabb az, hogy asszonyka, aki ugyan aláírta, hihetetlen rémülettel a szemében tette ezt. Hát elmondanám, ez már az. Erőszak a családban. Csak egy icipicit idéznék az ENSZ meghatározásából:

A nõk elleni erõszak fajtái/Szóbeli (verbális) erõszak: A nõ lekicsinylése, sértegetése, gúnyolódás, nevetségessé tevés...

Összegezvén: nagy az isten állatkertje.


elültette zsaklin 4:36 du.-kor


w


ÁÁÁÁÁÁÁ, elkapott a horoszkóp-láz, pedig sose hittem bennük. Főleg mióta S-el rájöttünk, hogy hiába vagyok Nyilas, minden tulajdonságom Vízöntő-szerű. (Azóta meg arra is rájöttem, hogy az is hüjeség.)
Na de mindegy. A "sima", szóval nem kelta, nem kínai, nem divathoroszkópom a következőt írja:

Munkahelyén több kellemetlen feladata adódhat. Ezeket csak nagyfokú idegesség mellett tudja megoldani. Ha teheti, szabaduljon meg munkája egy részétől, mert az elérthető eredmények nem állnak arányban az egészségkárosodás veszélyével.

Meg is betegedtem ma reggelre. És itthon ülök betakarózva az ámítógép előtt, de csak blogot írok, a munkától megmenekültem. Kék a körmöm a hidegtől. A lábam forróvizes lavórban. Pedig tegnap csak viccelődtem azzal, hogy inkább beteget jelentek, és esetleg mondjuk netán lemegyek Siófokra suttyomban. Kellett nekem az ördögöt a falra festenem.

Viszont találtam egy másik kelta horoszkópot, ami szerint kőrisfa vagyok. Most akkor mi vagyok? Ki vagyok? Teljes a tanácstalanság:)

elültette zsaklin 1:12 du.-kor


w


Technical support wanted!

Lett egy kertésztársam. Aki ültetne vadul. Csak az a probléma, hogy az ő email címét nem tudom megjeleníteni itten, így ha ő posztol, és reagálni szeretnének rá a nyájas olvasók, azt is én fogom megkapni. Meg hüjén is néz ki ezenkívül. Hogy kell neki külön valahogy beállítani, hogy megjelenjen az email címe a posted by areaban? Segítsetek plz.

elültette zsaklin 12:08 du.-kor


wszerda, szeptember 25, 2002


'Alnus crispa'A kelta horoszkóp szerint bodza vagyok.
Állítólag a Bodzaember lassan bontakozik ki az élete során. Ifjúkorában eleinte sok időt és erőt pazarol haszontalanságokra. Hm...

  • J és A mindketten berkenyék

  • S, I és pki mind égerek, utóbbinak külön kikerestem az égerfát, mert nem tudta, milyen az (ld. képmellékletünket)

  • a csillebérci lakos pedig mogyoró, ami valamiért nem tetszik neki, pedig a mogyoró finom, míg ezt a berkenyéről nem tudhatjuk biztosan



  • Hát ez az én kis kertem.

    elültette zsaklin 4:47 du.-kor


    w


    Az történt, hogy A elolvasta a blogomat. És reagált. Szerinte a boldogság nem érdem szerint kapható. Egyrészt. Másrészt pedig - szintén szerinte - kvittek vagyunk, ki-ki cipeli a másik batyuját. Én rá róttam terheket, ő meg rám, pedig ez aztán nem volt cél. Ugyanakkor valahogy mégis teljesen megkönnyebbültnek érzem magam a tegnap esti beszélgetés óta, mintha mázsás kövek hulltak volna le a vállamról. Szerintem ez még lehet jó.
    Ésakkorutána egy Björk szöveget is kaptam tőle okulásul.

    elültette zsaklin 12:07 du.-kor


    w


    'Boboli'
    Pár éve babakocsival vonultam fel azért, hogy ezt a parkot ingyenesen lehessen látogatni. Hogy ne kelljen jegyet váltanom, ha a kedvenc fáimat, bokraimat, virágaimat akarom látni. Hogy a gyerkőcök ott játszhassanak, ahol jó is, meg szép is egyszerre. Persze röviddel azután, hogy kiálltam oda az anyukákkal, 8000 lírában állapították meg a belépti díjat. De nem csüggedek. Sosem. Ma azért írok alá, hogy szűnjön meg a családon belüli erőszak. Bővebben itt, alant.

    "Felszólítjuk az Országgyűlést, a Kormányt illetve annak illetékeseit, így különösen a Belügyminisztert; az Igazságügyminisztert; az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztert; a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztert; a Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztert (mint az állami nőpolitika felelősét) valamint az Országos Rendőrfőkapitányt, a Legfőbb Ügyészt és a Legfelsőbb Bíróság Elnökét, hogy haladéktalanul, még a 2002. évben hozzanak a nemzetközi normáknak megfelelő jogszabályokat és intézkedéseket a családon belüli erőszak visszaszorítására, az áldozatok védelmére. Kérjük az írott és az elektronikus sajtót, hogy követeléseink teljesítését kísérjék komoly figyelemmel, és folyamatosan tájékoztassák a nyilvánosságot. Kérjük továbbá a felhívásunkkal egyetértő szervezeteket és magánszemélyeket, hogy aláírásukkal támogassák kezdeményezésünket.
    Érdeklődni lehet a (06-1) 316-2986 budapesti telefonszámon, és az alábbi weboldalon.
    Aláírásgyűjtés Budapesten a Moszkva téren az óra alatt szerdán (25-én) és pénteken (27-én) délután 5-6 óra között."



    elültette zsaklin 10:09 de.-kor


    w


    Ma este viszont Flash koncert a Marco Polo nevű helyen, gyertek.

    elültette zsaklin 9:48 de.-kor


    w


    Ma reggel előbányásztam a fonott láda mélyéről a naplómat, amiben benne van az életem 1994-1999-es szakasza szépen leírva, gyöngybetűkkel. Színes töltőtollak, maximális odafigyelés arra, hogy dokumentáljak mindent, ne maradjon ki semmi. Aztán a szörnyű tragédia: csak pár oldal volt már üresen, amikor befolyt a szobámba a rosszul szigetelt ablakon keresztül az eső, és elázott a könyvecske, úgy, hogy a beírások jobb és bal felső 1/3-a elmosódott. Toporzékoltam. Aztán megpróbáltam - mint amolyan botcsinálta restaurátor - valósághűen újraírni az oldalakat. Aztán azzal nyugtattam magam, hogy úgyis mindenre emlékszem szó szerint. Aztán bedobtam a ládába, jó mélyre.
    Hát most látom, hogy nem emlékszem már, de hogy jobb is így, úgy színezek, ahogy akarok, in my own private legendárium.
    Az utolsó bejegyzés maradványai, a töltőtoll színét is próbálom rekonstruálni:

    1999 február 20.
    ...............................................know exactly
    .........................................t I'm afraid
    ...........................e than ever.
    .......................to die!
    .................meghalok, semmit
    ...........................k magam után.
    ...................................ddig teljességgel
    ......................................................lt, egy nagy
    .......................................................e nem halhatok


    elültette zsaklin 9:40 de.-kor


    wkedd, szeptember 24, 2002


    'boldog szülinapot'Muszáj lesz szót ejtenem a vasárnap esti vacsoráról.

  • előétel: juhtúrós-kaviáros palacsinták hada

  • főétel: csirkemellfilédarabok többféleképpen, például békönszalonnába tekerve, mellettük meggyek, vagy éppen pirítva, hagymásan, tejszínesen, rösztlivel, krumplipürével

  • desszert: a barna minden árnyalatát felvonultató fagylaltok

  • ital: szilvapálinka, szerb és magyar borok

  • helyszín: egy fura panelműteremlakás

  • résztvevők: na ezt az igazán nehéz, de nem is, inkább könnyű, nem felsorolni őket, hanem a hangulatát leírni. Úgy éreztem magam, mint Julia Roberts a Notting Hillben, amikor Hugh Grant elviszi őt vacsizni az évszázados barátai közé. (Azt leszámítva persze, hogy nem vagyok híres filmsztár, se szerepem szerint, sem pedig az életben.)
    Szerepelt itt is a szeleburdi, egyik bidiről a másikra gyújtó lány, aki szinte a nyakamba ugrott a konyhában, hogy "úúúúgy örül nekem, de főleg nekünk", aztán a vicces filozófus, aki éppen Oxfordba készül, a Kristin Scott Thomasra emlékeztető, arisztokratikus és szókimondó, egyedül is nagy biztonsággal közlekedő modern nő, a koránfekvő rajzfilmfenomén, a szerelmespár, akiknek az egyik fele egy komoly, okos, félkarú fiú volt (a filmben egy tolószékbe kényszerült lány) a nagy asztal, amit körülültünk és igazán jó volt, és szerencsére nem vagyok vegetariánus, mint a főszereplőnő, és nem kellett a nagy műgonddal elkészített fürjvacsora után ezt bevallanom.


  • Szóval alapvetően egy igen kellemes estén vagyunk túl, de valahogy mégis zavarban voltam végig. Hogy hogy is lehetnék az a nő, akit elképzeltek A mellé. Mert A "úgy megérdemelné".

    Ja igen. A házigazdaasszonynak az itt látható tulipánokat küldöm, utólag, merthogy kiderült, születésnapja volt.

    elültette zsaklin 2:34 du.-kor


    w


    Jaj elfelejtettem mondani, a múlt heti terézanyus Narancsban van egy Zsaklin idézet, a Snoblesse tetején:)
    M hívta fel rá a figyelmemet.

    elültette zsaklin 10:32 de.-kor


    w


    Megvan a kompenzáció nyuszinak. Találtam egy varródani verset. Csak neki.

    NYÚL TAVASZI ÉNEKE

    Mert, jaj, a nyár mint lepke röppen,
    és ősszel minden oly riadt,
    és télen sűrű, lassú ködben
    dideregnek a nyúlfiak.

    Tavasz, te cuppanásnyi szikra,
    ha tappancsod a sárba lép,
    vidorság száll a kis nyuszikra,
    a megédesűl a sárgarép'.

    Bajuszt pödörsz a napsugárból,
    s ugrálsz, mint gyönge, lenge nyúl.
    Ó, jaj, tavasszal szép a zápor,
    és sokkal később alkonyul.

    elültette zsaklin 10:08 de.-kor


    w


    'nyuszi epre'
    Ilyet még nem csináltam. Ezt a képet elloptam szemérmetlenül nyuszi blogjáról. Ugye nem haragszik/haragszol? Csak úgy szeretném itt is látni, ékessége lesz így a kertemnek. Az eper egyébként az egyik kedvencem, szigorúan kristálycukorral a tetején...


    elültette zsaklin 9:50 de.-kor


    w


    Smelldania írja nekem: Vizsgadrukk ellen legjobb ellenszer, ha TANUL az ember. És hogy szóbelire kombináljam bátran a fogmosást a rágógumival. Köszi:)

    Ám vannak bizony olyan helyzetek, ha a vizsgát, mint olyat tágabb értelemben vesszük, amikor nem segít se a tanulás, se a fogkefe. Sőt. Ennél is bonyolultabb. Az én "vizsgám" tegnap este megvolt, és mégsem tudom eldönteni egyértelműen, hogy most akkor átmentem, vagy megbuktam, netán ötösre feleltem? Az biztos, hogy racionálisan gondolkozva most vidámnak kellene lenni, a környezetem fellélegzett, valahol én is, de közben mégis elszomorodtam. Üres vagyok, a belsejem. Nincs bennem az, amire legjobban vágyom.

    Ma reggeli hangulatjavító intézkedések: 1 sor karácsonyfaizzó, 1 adventi fénysor, 1 bugyogó vízzel teli hatalmas cső, 1 kislámpa, valamint kb. 20-25 gyertya meggyújtása a hálószobában. Soksok pici fény. Függönyök szigorúan zárva tartása, ne jöjjön be ez az időjárás, kérem. De hogy megyek én ki???

    elültette zsaklin 9:45 de.-kor


    whétfő, szeptember 23, 2002


    "Mint áruházi elkallódott pici –
    ki vigyáz rám, ha nem vagy ott?
    Elmulatnak rajtam a köpenyes nénik,
    ismétli nevemet a hangosbeszélő.
    Gyere, mielőtt eltörik a mécses,
    gyere, mert megtalálják zsebemben a csokit,
    gyere, mielőtt megunnak!"

    Már megint. A sisso által csak a város ügyeletes csárdáskirályának titulált gyerkőcöt, Peer Krisztiánt olvasom. Hogy eltereljem a figyelmemet. Két szilvapálinkával a gyomromban. Kicsit kevésbé izgulok, de lehet, hogy ez csalóka, és nem oldok meg semmit, csak a szám lesz büdös és a járásom bizonytalan, de izgulni ugyanúgy izgulok. Valaki mondja meg, hogy kell a vizsgadrukkot legyőzni.

    elültette zsaklin 3:00 du.-kor


    wvasárnap, szeptember 22, 2002


    Mit is mondott? Bátorság, szabadság, kíváncsiság, vonzalom. Igen, ezt a négyet. Én is valami ilyesmit érzek napok óta.

    elültette zsaklin 5:06 du.-kor


    wpéntek, szeptember 20, 2002


    Ma este megnézzük az Iva Bittovát a Trafóban.

    elültette zsaklin 12:28 du.-kor


    wszerda, szeptember 18, 2002


    Egy vicces és egy elgondolkoztató olvasói levél, tele jótanácsokkal. Név nélkül, de beidézem az egyiket, a másikon még sokat kell gondolkoznom. Remélem, nem haragszik meg senkise, hogy levéltitkot libbentek fel:) Vagy mégis?

    Nos hat kedves Zsáklin :) ,

    ugy lehetne On pl egy kicsit produktivabb, hogy korabban kel es megprobal 2 oran belul elindulni a munkaba es mondjuk a furdes ido tartamat is lecsokkenti 1 orara pl :)
    Na jo a furdest tan megse, hiszen a barsonyos, szep bor es finom illat hatasara siman megbocsatja mindenki a furdesre szant idot es amugy is jo furdeni meg amugy is szepek a lanyok a kadban sok habbal..... Tovabbi produktivitast eredmenyezhetne, ha nem beszelgetne mindenfele alakokkal az ircen, akik amugy is szocializaciora keptelen, sunyi alakok. Mitobb, netes fantomok !!
    Na.
    Kerem a puszim a jotanacsokert ;)

    Való igaz, sokat fürdök, de közben sokat is gondolkozom, ami szerintem hasznos, bár erről is megoszlanak a vélemények. Az IRC-n szerzett kedves ismerőseimről pedig mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy szocializációra képtelenek. Rossz válasz, nem jár puszi.

    elültette zsaklin 3:52 du.-kor


    w


    Türelem rózsát terem, jó kertészként csak ennyit mondhatok. És telefonhívást a messzi Rákoshegyről:)

    elültette zsaklin 10:51 de.-kor


    w


    C tegnapelőtt este 6 métert repült a bicajáról indítva, miközben mi a Megáll az idő retrobulin szórakoztunk kellemesen, mert egy állat rányitotta a kocsija ajtaját. Kórházi megfigyelés, fogtörés, de szerencsére nincs komoly baj, megmarad nekünk. Én három éve tanultam meg biciklizni és még most is elég bizonytalannak érzem magam, ilyen helyzetben viszont mindegy, milyen gyakorlott vagy. Nem tehetsz semmit. Hétvégén kertészeti kiállítás Szigetszentmiklóson, nem győzöm hangsúlyozni, oda bicajjal megyek, ha törik, ha szakad, de inkább ne törjön, ne szakadjon, ha lehet.

    elültette zsaklin 9:43 de.-kor


    w


    Tanuljon meg minden héten egy új szót!
    A hét spanyol szava (a nyelviskola weboldalán, ahova nem fogok járni, mert sokkal jobb megoldást találtam):
    deforestación, fenómeno que se produce debido a la tala de árboles, uno de los problemas más graves de nuestro planeta.
    Az én legnagyobb problémám aktuálisan viszont az, hogy hogyan zippeljem valahogy be a mai napi programjaimat úgy, hogy elég legyen 24 óra. Nehéz hozzászokni a tevékeny élethez, ennyi lustálkodás után. Életvezetési tanácsokat várok, hogyan legyünk produktívak témában.

    elültette zsaklin 6:46 de.-kor


    wkedd, szeptember 17, 2002


    'ha egy ilyen padon csöndesen ámde vigyorogva üldögéltek, ti is láthattok mókusokat'

    Ma hajnalban három mókust láttunk a Margitszigeten, egészen közel hozzánk. Meg sok madarat. És velem meg madarat lehet fogatni:)

    elültette zsaklin 1:29 du.-kor


    whétfő, szeptember 16, 2002


    Nyuszitól kaptam soksok színes tököt a kertembe, meg jókívánságot is. Köszönöm. Az ősz minden bizonnyal szép lesz, egyre szebb. És majd egy tökéletesen giccses télbe torkollik, alig várom. Jelenleg azonban sokkol a hideg. A kezem is kék.
    Aztán jobban megnéztem, és kiderült, hogy életem első saját farmernadrágja fogta meg, amit - nyilván szeretetből - agyonsimogattam. Hihi. Sokan megdöbbentek a hír hallatán, hogy ez az első nekem. Pedig de. Korán kelő, ámde későn érő típus vagyok. Van ugyan egy, amit munkanadrágnak kaptam, amikor egy bútoráruház pénztárosnőjeként nyolcjegyű kódszámokkal hadakoztam, az ösztöndíjat kiegészítendő. Máig megvan, a bal combhajlatban ott díszeleg a citromsárga hímzés: IKEA. A másikat egy terhes barátnőmtől örököltem 8 éve. Előtte pedig, azaz fiatal lány koromban csupán kordbársony, düftin és dzsörzé típusú nadrágokkal büszkélkedhettem. Hát így.

    elültette zsaklin 4:50 du.-kor


    w


    'juharlevél'Mai cikkajánlatunk, az őszre való tekintettel. Megtudhatjuk belőle, hogy

  • egy indián legenda szerint az égi vadászok megöltek egy medvét, az állat vére az őszi égből az erdő fáira hullott, és ezért válik ősszel sok növény levele pirossá.

  • megint mások sárgák lesznek, mert az égi lakoma során a medvehúsból lecsöpögő zsír sárgára festi őket.


  • elültette zsaklin 1:47 du.-kor


    wvasárnap, szeptember 15, 2002


    "TÚL AZ ELSŐ NAPON

    Éjjel van. Tompa minden, mint
    húros tojásszelőn a dallam.
    Nyál csorog a nedves párnahajra,
    és az álom habarcsa megköt egészen.

    Ring az ágy, mint egy szatyor üres
    üveg. Mint forgács a fűrészporban.
    Mint ősz hajszál a samponhabban,
    mitől majdnem hánysz.

    Alszol, mint ólban az olajos hordó,
    amire ráragadt dara, törek. Alszol:
    álmod ötös felelet. Büszke vagy,
    mint Mátyás király egy régi kályha-
    csempén. Túl vagy az első napon,
    mikor nem hiányzik a szerelem."

    Ez egyike Poós Zoltán hangulatjavító intézkedéseinek. Ez egy éjszakám, mégpedig a tegnapi. Ez egy vers, amit ajánlok M-nek, sok szeretettel.

    elültette zsaklin 8:25 du.-kor


    w


    "Nincsen rózsa tövis nélkül. Hahaha. Nem is igaz, merthogy tüskéje van." – nagyjából ez az egyetlen felfogható információ, amit megosztott velünk a növénytan tanár tegnap az iskolában. A reklám után bővebben erről, s másról. Tartsanak velem.

    elültette zsaklin 11:21 de.-kor


    wcsütörtök, szeptember 12, 2002


    'ez itt a köpködő virágom, nagyon nyomja még mindig'

    zsaklintristezsaklintristezsaklintriste csődtömeeeeeeeeg!!!!! Így lehetne módosítani a híres 4-ek által gyakran alkalmazott mondókát. Legalábbis, ami a nap első felét illeti. De ahogy haladunk előre, mindig minden egyre vidámabb lesz. A reggeleket át kéne aludni, hogy rögtön a jobbik rész következzen. Ehhez képest én kifejezetten koránkelő vagyok. Fenébe.
    Ma délután meglátogattam Sz-t a kórházban, és akarom, hogy tudja, ha majd kijön, ezért is írom ide le: nem hagyom, hogy bármi baja legyen ezután, és mindig számíthat rám. Nem leszek rossz hugi. Sosenem. Például ettől, hogy ezt biztosan tudom magamról, na ettől lett vidámabb a napom. Aztán attól, hogy aromatikus izét öntöttem a kádba, és elmerültem benne, a fejem búbjáig. És azért is, mert mindjárt finoman átölel valaki. Kiskifli, nagykifli. Bár én ezt úgy szoktam mondani, hogy Z-ben feküdni (jó kis cikkcakkban, Z betűket formázva. De már így is túlmagyaráztam.)

    B azt mondja a Beckhames film kellemes, és megjegyzendő belőle az alábbi beszélgetés (elnézést azoktól, akik látták már, és nem pontosan idézek, de a lényeget abszolút fogom, higgyék el):

    Indiai apa focista lányának: Kislányom, ifjú koromban kriketteztem, aztán berágtam az angolokra és úgy döntöttem, soha többet nem játszom krikettet.
    Lány: Tényleg?
    Apa: Tényleg. Na, és ki szívta meg?????

    A mese tanulsága: soha ne mondd, hogy soha. Hogy soha többet. Főleg valamire, ami jó.

    elültette zsaklin 9:14 du.-kor


    w


    Paolo Conte foreva. Reggel, délben, este. El, gyere el innen velem, semmi sem köt már ide, még ezek a kék virágok sem... A tegnapi este egyébként átlagban 0, negatív és pozitív események kiegyenlítetten váltogatták egymást. Azt hiszem ezzel sokan már elégedettek lennének. Csak én vagyok ilyen hüje maximalista?

    a forget*me*not nevű virág"Via via …
    Vieni via di qui
    Niente piu' ti lega a questi luoghi
    Neanche questi fiori azzuri.
    Via via …
    Neanche questo tempo grigio,
    pieno di musiche
    e di uomini
    che ti son piaciuti

    It’s wonderful
    It’s wonderful
    It’s wonderful
    Good luck my baby
    It’s wonderful
    It’s wonderful
    It’s wonderful
    I dream of you
    Chips chips chips
    Du du du du du
    Ci bum ci bum bum
    Du du du du du
    Ci bum ci bum bum
    Du du du du du"

    elültette zsaklin 7:54 de.-kor


    wszerda, szeptember 11, 2002


    És közben meg egyéves a technocol.

    elültette zsaklin 4:20 du.-kor


    w


    'Ami a World Trade Centerből maradt - az ötödikes brooklyni Wali rajzolta'Ma reggel a felcsigázott M-el ezt a jó kis fullmoon party site-ot nézegettük éppen...
    Aztán az amazon.com-on keresgéltem a Beach Cd-t, csak a link kedvéért, de a keresgélés az csak azután jött, hogy megnéztem a site címlapját. Ma gyerekrajzok és levélrészletek vannak ott, ahol eddig a besztszellerek. Talán holnapra eltüntetik, úgyhogy legalább egyet minden kommentár nélkül idemásolok, kopirájt ide vagy oda. New Yorkról ugyanis nem akarok beszélni, nem tudok. Nem is érzem magam olyan bátornak, hogy bármit mondjak. Nem vagyok egy Bombera Kriszta, hát ez van.






    elültette zsaklin 3:44 du.-kor


    w


    'thai dinnyekertész néni, csak hogy ne egy ultragiccses tengerpartot rakjak ide be, azt majd elég lesz élőben nézni:)'

    A mindenféle Beach mp3-ak és a hosszú évek során agyonnyúzott Beach audiokazettám mellé ma reggel munkába jövet végre megvettem az eredeti Beach CD-t is. Vérbeli "elméleti utazóként" nem is tudom megmondani hányszor, hányféle konstrukcióban mentem "majdnem" Thaiföldre az elmúlt években, sőt, már jövő januárra is fel tudok mutatni 2 dugába dőlt és egy még kialakulóban lévő tervet ide. Talán egyedül kellene elmennem. De ahogy a mozit, úgy az utazást se szeretem egyedül. Kinek csapkodod akkor a térdét, hogy azannya, látod azt ott? Wanna come with me?



    elültette zsaklin 2:33 du.-kor


    wkedd, szeptember 10, 2002


    Ma hajnali legkedvesebb sms-ünk:

    2002. 09.10. 03:50
    3500 g, 56 cm, Szonja rulez
    (kemény menet volt)

    elültette zsaklin 9:49 de.-kor


    whétfő, szeptember 09, 2002


    És imádom M-et, azt csinálja szó szerint, amit mondok. És ha azt mondom, ugorj a kútba?:)))

    elültette zsaklin 6:34 du.-kor


    w


    'utólag biggyesztem ide a rúzs színével megegyező epret, azóta már leettem a számról, de így emléket állítok neki. Hú, kiskoromban mennyire kedvenc filmem volt az Eper és vér... de már nem'Kirúzsozom a számat (sose szoktam) egy eperszínű árnyalattal, tükör nélkül (de mint tudjuk imádom a kalandokat) egy 2 alkalomra elégséges reklámrúzzsal. Ugyanekkor a város más pontjain a következők történnek:
  • M Whitney Houstont idézve újraindítja bloggerkarrierjét

  • J nagy megdöbbenésemre azt állítja, hogy a csekk a mosogató felett van (valójában azt akarja mondani, hogy csekkoljam a rúzst a mosogató feletti tükörben:))
  • K+T magzatvize elfolyt, várják a fájásokat


  • Csupa érdekes, vidám dolog.

    elültette zsaklin 6:10 du.-kor


    w


    Egy kis hétvégi program a Nagytétényi Kastélymúzeumban: virágkötészet a gótikától a biedermeierig a múzeum bútortörténeti kiállításán, plusz virágvásár.

    elültette zsaklin 3:47 du.-kor


    w


    Itt az ősz. Erre többek között a dolgozóban lévő büfé megváltozott nyitvatartási rendjéből lehet következtetni. Meg például abból, hogy B azt szavalja két specifikációírás között, hogy "még nyílnak a völgyben a kerti virágok", valamint hogy "új évszak új élet" felkiáltással újabb pénzösszeget nyomott a kezembe.
    Kicsit meg vagyok ijedve, bizonyos szempontból tényleg egy új időszak kezdődik az életemben mától. De szerintem nincs ok aggodalomra, sőt, épp ellenkezőleg.

    elültette zsaklin 3:32 du.-kor


    wvasárnap, szeptember 08, 2002


    Szívesen elmondanám, hogy milyen volt az első nap az iskolában, ha lenne mit mondani. Tőszavakban: a beiratkozáshoz szükséges dolgok 99%-át otthonhagytam, illetve azt hazudtam, hogy otthonhagytam (ergo: csináltatnom kell sürgősen igazolványképet). De szerencsére a számukra egyetlen igazán fontos papírdarab, a befizetést igazoló csekk nálam volt, így hárítottam az akadályokat. Leckekönyvet töltöttem, telefonos segítségem is volt, úgyhogy könnyen. És barátkoztam egy kedves agrármérnök fiúval. Találkoztam Susie Clueless iskolatárssal, köszöntünk egymásnak. Az első és egyben egyetlen óra (Informatika 1) helyett viszont már alternatív programot választottam.
    Budai hegyek. Azaz egészen pontosan: csillebérci üdülőtelep és környéke. Iskolaköpeny le, anarchista túrapóló fel, nagy séta az eső után az erdőben, kokettálás szigorúan védett növényekkel (sose nyúlnék hozzájuk, ne ijedjetek meg) és szemezés elhagyott, múlt század eleji üdülőkkel. A tegnap éjjel leégett, 70 éves közösségi ház szénfekete gerendáinak és pincerendszerének megtekintése. Fejben "kibérelném hosszútávra, hozom a krókuszaimat is" c. cetlik fogalmazása, amiket a héten kis is tűzünk az Orgona ösvényen. Jani, a telep kapatos mindenese (és hatósági tanú) élvezetes beszámolójának meghallgatása a tűzesetről. Műbárányszőr bélésű farmerdzsekijével, életét kockáztatva ugrott rá egy égő orgonabokorra, hogy eloltsa. Talán egy égő csipkebokor még jobban vette volna ki magát.
    Vörösbor és naplemente a teraszon. Alászállás a városba, egészen pontosan a Kertész utcába. (Azért nem őrültem meg, simán tudok vacsorázni olyan utcában is, aminek állat, ember, vagy fogalom van a nevében, de ez most egy ilyen.) M a hely neve, mindenkinek ajánlom. A kínálat állítólag attól függően változik, hogy a nagybecsű szakács aznap mit vásárol a piacon. A berendezést fekete filccel rajzolták a barna csomagolópapírral borított falakra, feketefilc gramofon feketefilc komódon, és feketefilc hamutartó benne cigarettával. Lehetne nyomasztó is, de nem, hanem kedves, csendes (na jó, a Szimplából némi zaj átszűrődik), és végtelenül megnyugtató. Tegnap lazacos kisch-t lehetett kapni, meg paszulylevest, de volt kacsacomb is.
    Minden napra valami hasonló programot szeretnék, de ez nem kívánságműsor. (Ami abból is látszik, hogy a lottón például nem nyertem.)

    elültette zsaklin 1:56 du.-kor


    w



    Akkor egy kicsit beszéljünk virágnyelven.
    A legremekebb csillebérci lakosnak küldöm ezt az igen vicces dalt, a bádogcserépben viruló Erika mellé. Éljenek a gyermeklelkű öregek, akár katonai bunkerben rádióadóvevőznek, akár a műjégpályán keringőznek.

    elültette zsaklin 12:34 de.-kor


    wpéntek, szeptember 06, 2002


    Dani kiesett! Az élet igazságtalan. Így nem bontakozhat ki a szerelmi kapcsolat. Ha jó fejek lennének, jövő héten kiszavaznák Vikit is, hogy a fiatalok egymásra találhassanak és akkor ittavége fusselvéle hepiend lenne.

    elültette zsaklin 9:48 du.-kor


    w


    "...Ez azt jelenti, hogy égbekiáltó szörnyűség történt, ami vért kíván. Belviziék levágták Lopóka indáját. Ami már kezdett átkúszni az ő erkélyükre. Mert ott több a fény. És az indán már virágok voltak, amiből kis lopótökök lettek volna! Meg fogják ők ezt még bánni! Keservesen! Csak most nem érünk rá, mert mindenki tanul."

    Idézek, mert illik is ide, meg épp most történik. Szeleburdi család a Filmmúzeumban. Én pár évente újra elolvasom, a közbeeső időben pedig mindig szerencsém van, és pont odakapcsolok, amikor kezdődik valamelyik tévécsatornán. Akinek nincs ilyen szerencséje, az kikölcsönözheti a Puskinban található Odeonból, illetve megvásárolhatja a... nem tudom hol. Könyvesboltban.

    fikusz elasztikusz, muhaha:)))

    elültette zsaklin 9:24 du.-kor


    w


    "A Nokia 5210-est nem a félénkeknek találták ki. Sajátos stílusa van, amely kiállja a kalandok próbáját." - írja a tájékoztató füzet. És ha belenyomom a komposztba egy napra?
    Ma sikerült megegyeznünk abban, hogy én valójában egy kalandos lány vagyok ("simán raftingos" a szakkifejezés), nemotthonülős, nemunalmas, igaz, néhány dologtól félek. Ilyenek lehetnek
  • az AIDS (kockázatos 4 hónapom volt ráadásul),

  • a pókok (I pókja nem),

  • az átkelés egy nyolcsávos úttesten, ahelyett, hogy az aluljárót használnám (ez utóbbi lehet, hogy azért rémiszt meg, mert rövidlátó vagyok, és nem hordom a szemüvegem, viszont az, hogy nem rakom fel a szemüveget, a kalandvágyás jeleként is felfogható:).

  • 1 szó mint 100, megvettem a nekem való telefont.

    elültette zsaklin 6:19 du.-kor


    w


    'krémes szépség'Elmentem jó bort inni, megérte, és ezzel már többet is mondtam a kelleténél:) Na jó, még 1 kicsi adalék: borivás után frizbizés is volt, a Lágymányosi park tökéletes helyszínnek bizonyult, és nem zárják be, mint a Millenárist. Éjszakai frisbeeprincess, így nevezett meg ma engem egy kedves fiú.
    További híreink röviden:
    Nagyobb pénzösszeg került a kezem ügyébe (elmaradt fizetések) így meglátogattam a budaörsi Tescot is. A parkoló végében kicsit nosztalgiáztam, nem oly rég ott gyakoroltunk az álomautóval balrahátra és jobbrahátra kanyart, aztán, mivel ügyetlen voltam, megelégedtünk az egyenesenhátra gyakorlásával.
    Tesco jó, olcsó a virághagyma. Majd meglátjuk, hogy ehhez képest milyen minőségű. De elméletileg februártól áprilisig sok szép virág lesz itt nekem, ráadásul színben harmonizálóak, nevezetesen:
  • Snowbounting nevű krókuszok

  • Cream Beauty nevű krókuszok

  • Tulipa Turkestanica nevű tulipánok

  • Eranthis Cilicica (igen, cilicica nevű virág is van)


  • Vásároltam még olvasnivalókat is:
  • FACE magazin

  • Növényhatározó színes képekkel

  • Alibi hat hónapra: Evés-ivás


  • És most elolvasom mit ír a krókuszról a bulb.com.

    elültette zsaklin 11:58 de.-kor


    wcsütörtök, szeptember 05, 2002


    Igazi nagy dilemma előtt állok. Elmenjek avagy ne a Vörös és Fehérbe bort inni ma este? Az invitálás egy nekem nagyon kedves embertől érkezett, de minden olyan helyet gyűlölök, aminek köze van a tv2-höz. Na de ha igen, csak egy kicsit, mégis? Mégicsak arról van szó, hogy valaki kényeztetni akar egy puccos, drága helyen, jó borokkal, és finom ételekkel...

    A borokról mindig ez a hely jut eszembe. Idén májusig azt gondoltam, hogy a legboldogabb napjaimat itt töltöttem el életemben. Aztán most már tudom, hogy nem kell ilyen messzire menni, hogy az ember boldog legyen. Ettől függetlenül azért ha mégis elmehetnék, úgy, ahogy azt elterveztük, akkor már csomagolnék is, rögvest. Itt a szeptember, ilyenkor kell. Ugo nagypapáék lassan szüretelni fognak, aztán ott az oliva ügylet, október végén betakarítás, a legkisebb grófi sarj, Filippo vezényletével.


    elültette zsaklin 2:00 du.-kor


    w


    De miért volt a metszőolló az evőeszközök között? Ezt már én kérdezem.
    Mindenesetre nekem lesz hova dagadni, nincs fűző, vagy hasonló, van viszont finom borsóleves, két tányérral. Igaz, most pont rántott sajtot ennék, vagy oldalast (jó, nem most, hanem hetente hatszor) de türtőztetem magam.


    elültette zsaklin 12:19 du.-kor


    w


    Újabb levél egy kedves ismerősömtől, újabb kérdéssel: miért is nem jó a teatojás?
    Hát ezért: "A teának az a legrosszabb, ha összetömörítve egy fűszertojásba sűrítjük, mert a levelek ekkor nem tudnak a vízben szabadon úszkálva megduzzadni, hasonlóan a múlt század fűzőbe szorított hölgyeihez, akiket alaposan megetettek és szegényeknek nem volt hova dagadniuk." (Forrás: Amazóna.hu)

    elültette zsaklin 11:51 de.-kor


    w


    Kaptam egy üzenetet: már dél van lassan, milyen reggelről beszélek???

    elültette zsaklin 11:42 de.-kor


    w


    Ma reggeli ajánlatom, hogy felhőtlenül induljon a nap: hibiszkusztea, frissítő és élénkítő hatása közismert. A Demmer's-ben kapható (a gyengébbek kedvéért: a bordó zacskós teaüzletekről van szó, de én nem a teaházban, hanem a Fény utcai piac tövében vettem, mert az esett útba a frizbipálya felé). Csak azt mondjátok meg, hogy hol lehet olyan teaszűrőt venni, aminek a szűrő része kis gézizéhez hasonlít, szóval nem fém, és véletlenül sem teatojás.
    Na és Brigitte Bardot kicsit hamiskás hangja. 69 année érotique. Persze aki ügyes, annak ezek nélkül a toolok nélkül is felhőtlenül indul a nap:)
    Én például máris boldog vagyok, megkerült a Fiskars metszőollóm, amit tavaly nyáron vettem - kellett a virágkötő tanfolyamra. Persze a családom akkor megvétózta a dolgot, virágkötés = úri huncutság felkiáltással, de az nagyon jó, hogy most se J, se az anyukám nem szól be az egyetem miatt, pedig nagymama leszek, mire kertészmérnök. Mégis, azt hiszem tetszik nekik a dolog.

    elültette zsaklin 11:30 de.-kor


    wszerda, szeptember 04, 2002


    Ha valaki esetleg mozambik csicsörkét szeretne vásárolni, megteheti a hétvégén Székesfehérváron, a Díszmadárkiállításon.
    Helyszín: Székesfehérvár, Németh László (volt Velinszki László) ált. iskola - "kígyós" iskolaként ismeretes fehérvári körökben.

    elültette zsaklin 9:20 du.-kor


    w



    Kövezzetek meg, tetszik a Farm. Tegnap éjjel belekukkantottunk, és bár azt azóta sem értem, miért kell a kertben egy nagy sáros rész két oldalát összekötni egy gerendákból és kövekből álló járdaszerű valamivel, (úgy 1 teljes napi megfeszített meló) amikor 2 méterrel arrébb simán ki lehet kerülni, de az igyekezet szép, sárosnak lenni fülig, valamint pocsolyában disznózni minden gyerkőc álma, na és mindig szimpatikusak voltak nekem a gumicsizmában szaladgáló emberek.
    Dani és Viki között tovább mélyül a rokonszenv, ezt onnan tudjuk, hogy mondják, és tegnap este a tornácon a gyertyafényben egész közel ültek egymáshoz miközben beszélgettek, és miközben a furcsa nevű lány (Karva) Mamas and Papas-t gitározott/énekelt. Müllner Dóra, köszönöm szépen.
    (De vajon miért támogatja ezt a műsort egy transzvesztitabár, egy fiúkat kiközvetítő iroda, és a sexisearch.hu?)

    elültette zsaklin 1:59 du.-kor


    w


    Abszint volt, abszint nem. De nem is baj, a ház fehér száraz bora (nemtommilyen chardonnay, egy bunkó vagyok) és a kellemes társaság maximálisan kárpótolt. A menü: pácolt gomolyasteak balzsamecetes salátával, a szembelévő úrnak pedig friss fűszerekkel ízesített grillezett csirkemellfilé salátával, sajtmártással. Ne feledkezzünk meg az utána következő csokoládé mousse-ról sem, csakis mézes naranccsal. Kertész szemmel: megnyugtató volt látni, milyen szépre nevelt borsikafű ágakat szúrkáltak a tányér szélén sorakozó almaszeletekbe a buzgó szakácsok. Igaz, a hely úgynevezett gasztronómiai vezetője egyben a Chef Rôtisseur cím birtokosa is. Hihi.
    Reggel bevásároltam füzeteket (bambuszos, lapátos, gyógynövényes, katicabogaras) hogy legyen mibe jegyzetelni az iskolában. Valamint vettem két darab szakkönyvet, Biokert, és Gyógynövények, fűszernövények címűeket. Csak úgy, hátha.
    Mai cikkajánlatom pedig (körülbelül 10 perce nevetek a címén, pedig lehet, hogy sírni kellene): Almamoly elleni védekezés szexuális összezavarás és vírus alkalmazásával. Poor almamolyok.

    elültette zsaklin 11:35 de.-kor


    wkedd, szeptember 03, 2002


    Bár a Népszabó tévéújságjában mint Főbenjáró bűn szerepel, valójában Fűben jár, most, a HBO csatornán. Mi is. Ha ötvenes éveiben járó özvegy leszek, azt hiszem szeretnék ilyen hófehér nadrágkosztümben és kalapban útszéli rasztákat leszólítani fűvel a retikülben. Természetesen Nyugat-Londonban. Persze csak viccelek.

    elültette zsaklin 10:36 du.-kor


    w


    'zöld múzsa alapanyag'Ma este azt hiszem elcipelem őt az Abszintba, akár abszintot, akár mást, de inni fogunk, mert nagy változások vannak, amiket miért is ne ünnepelnénk meg. És ha már abszint, lássuk, mit lát benne a vérbeli kertész. Artemisia Absinthiumot. Mintha egy dekadens grófnő lenne. Valójában azonban szimplán az ürömről van szó (Szimpla, értitek, csak hogy bedobjak még egy trendi esti mulatozóhely nevet. Tegnap épp ott jártam, nem, nem a Kertben, hanem a simaszimplában, és egy cigányegyesület megalapításánál asszisztáltam). Ugyanakkor az abszint, mint ital, kulturális hívószó, jelképe a századvég világának. Azt mondják, szinte az összes művész össze akarta mérni erejét a zöld múzsával, mely sokszor zöld démonná vált számukra. Asszem veszek az alant emlegetett kiállításon egy tővel. Abból baj nem lehet.

    elültette zsaklin 5:15 du.-kor


    w


    Programajánló ínyenceknek: szeptember 21-22-én Szigetszentmiklóson Hortus Hungaricus, azaz Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár. Van belépőjegy, de levásárolható teljes egészében, és ingyenes virágjárattal lehet kimenni a helyszínre! És nekem meg milyen virágos jókedvem van, jó rámnézni:)

    elültette zsaklin 4:20 du.-kor


    w


    Befizettem a tandíjat!!!

    elültette zsaklin 4:02 du.-kor


    w


    'Zsila Sándor: Egyedül'

    Az Állatkert is kert, nem is akármilyen. De erről a kulcsfontosságú helyről majd bővebben is, személyes sztorikkal tarkítva. Most azonban szeretném felhívni a nagyérdemű figyelmét arra, hogy a Barlangteremben az ország egyik legjobb természetfotósának képeiből rendeztek kiállítást, úgy hívják, Zsila Sándor. Szeptember végéig megtekinthető jól.

    elültette zsaklin 3:44 du.-kor