wkert was
játszódjatok, a kertben hever a lábatok elõtt minden, ami lehet, hogy kell, minden, ami kell lábatok elõtt hever, minden jó lesz, minden jó, ez az én kertem és boldog lesz benne minden fõldlakó!


lehullott levelek


-- kert --



kertblog
garden 8
till
homewreckers komjuniti kertblog
marmalade
gardenspot


magyarkert
édenkert
faiskola
kertlap
kert és hal
kertpont
tulipánvilág
tulipan.lap.hu
ribizli


messzikert
a világ kertjei
minden ami botanika
kertkomjuniti
you grow girl
kertkompózer
daily muse


riszpekt
viztorony.hu
nyuszi
lola
argento
loop_1 ügynök
smelldania

outsider


This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wszerda, január 29, 2003


Megérkezett a csodaital, anyukám hozta be az officéba. Aztán az van még, hogy ma érkeznek a biorépák, ha minden igaz. Ugyanakkor kisebb házimurit is rendezek ma este, mint amolyan szalmaözvegy. Ja és letelt a próbaidőm, holnap kiderül, hogy maradok, vagy megyek. Azt hiszem maradnék. De kettőn áll a vásár.

elültette zsaklin 4:40 du.-kor


whétfő, január 27, 2003


I'm so unused to being in the big world.

elültette zsaklin 11:27 du.-kor


w


Vajon azért tudok egy kapcsolatban hűséges lenni, mert nincsen temptation, vagy azért, mert szerelmes vagyok? Egy kicsit elbizonytalanodtam. Lehet, hogy még J-t is simán megcsaltam volna, ha valaki elcsábított volna? Nagyon szomorú lennék, ha így lenne. De nincs bizonyítékom.
Ez pedig itt baloldalt egy kép nyuszitól, a saját jácintját kapta lencsevégre nekem.

elültette zsaklin 2:54 du.-kor


w


A hétvégén történt:

1. felvonás

J külalakja jelentős változáson ment keresztül. Valahogy az új hajától és a szemüvegtől meglágyult az arca, de nem csak az, az egész J lágyabb lett. És nem látom már azt a kivert kutya tekintetét, amit az utóbbi egy évben állandóan. Bár ki tudja, ebből mi köszönhető az új hajszerkezetnek és mi a tényleges változás.
Mindenesetre megünnepeltük a születésnapját. Igen kellemesen. (Fantáziátlan ajándékaim a következők voltak: egy túl rövid Retro póló és a Két torony angolul. De azt hiszem ez nem is számít.) Vigyorogva indultunk le a lépcsőn, és vigyorogva haladtunk több háztömbnyit, amit együttlétünk alatt csak a legeslegelején sikerült produkálni. Kapcsolatunk hajnala után beállt az új rend. A szótlan egymás mellett bandukolás, én kidobtam a kukába a szemeteszsákot, ő kivette a Népszabit, és olvasta, menet közben, meglepő ügyességgel lavírozva a szembejövők között. Mintha ott se lennék.
De most vigyorogtunk sokatsokat egymásra, és ez jó.

2. felvonás

Ünneplés után a megszokott négyes, E, F, A és én belevetjük magunkat az éjszakába. Csak valahogy arra leszek figyelmes, hogy 1 órája a régiók és országok EU-ban elfoglalt szerepéről tárgyalnak a fejem felett. F lehajtott fejjel az arcát gyűrködi és újabb söröket rendel magának, én pedig sms-betyárkodok, és irigykedem azokra, akik a sigue sigue sputnikon vannak. Csípi a szememet a füst.
Aztán elvonszoljuk magunkat a Chachachába, és ott jó, mammamma mammammaria, sok ölelés, sok nevetés, sok csókolózás, sok, kicsit összehúzott szemmel történő nézés, ami olvasztja a jeget is.

elültette zsaklin 2:25 du.-kor


w


Meg vagyok lepődve magamon, hogy miket hallgatok. Ráadásul aludnom kellene, megígértem A-nak.

"Coolsville
Coolsville
So perfect So nice"



elültette zsaklin 12:36 de.-kor


wvasárnap, január 26, 2003


tréfarépa


Ezek itten a biorépák, szerdán este érkezik az első, három kilónyi szállítmány central parki kéjlakomba. Merem remélni, hogy finomak lesznek, és hogy az ebio.hu egy korrekt társaság.

elültette zsaklin 11:44 du.-kor


w


Holnap indul a tisztulás.
Kicentrifugáztam 2 kg grapefruitot, 1 kg narancsot és 1 kg répát, mellé egy kis Actival Senior az én öreg szervezetemnek, plusz az aloe vera csodaital. No more dohányzás, sok alvás, sok szex, sok mozgás. Meg kell gyógyulnom, nincs mese.
Beültettem a krókuszokat végre, annyi ígérgetés után, meg a tulipánokat is. Jól elkéstem vele, ejnye. De talán a kedvemre tesznek, és kibújnak időben.


elültette zsaklin 9:31 du.-kor


wcsütörtök, január 23, 2003


Ötöst kapott az én pasim, hát de mi mást. Mondtam is neki nevetve a telefonba, hogy ha engem kérdez, megmondtam volna jó előre.
Mire ő szegény elkezdett mentegetőzni, hogy higgyem el, ő nem az az undorító fajta, aki... (Gondolom aki azt hajtogatja hogy jajmegbukokjajmegbukok, közben mindenkinél jobban fel van készülve az adott tantárgyból.) De hát én ezt is tudom, hogy ő nem ilyen. Hanem olyan, hogy okos, mint a nap.

Ennek örömére ma megengedtem magamnak egy teljes óra ebédszünetet Laurával a sarki belgában. Sőt mi több. Hat óra, és nagy vakmerően abbahagyom a munkát, és elindulok haza. Nem jó tőle a lelkiismeretem, mert nem fejeztem be az ajánlatírást. De ha még 1 órát dolgozom, este egyáltalán nem leszek lelkes és izgalmas béb, hanem csak egy unalmas projektvezérnő, aki hazatérvén két dolgot akar: egy uborkapakolást, és alvást.


elültette zsaklin 6:13 du.-kor


w


Szia Mamacash:) Most már belinkellek:)

elültette zsaklin 5:52 du.-kor


wszerda, január 22, 2003


Asszem a falkába verődött férfibloggerek nem annyira kedvelik azt, hogy falkába verődött férfibloggereknek hívom őket. Pedig végtelen szeretettel hívom őket így...

elültette zsaklin 3:26 du.-kor


w




Egy kedves ismeretlen olvasóm ezt a képet küldte nekem. Eddig csak virágüzletben láttam hasonlót, itt viszont egy new orleans-i kertben pompázik. Olvasó szerint - ha jobban megfigyeli az ember, furcsa ufónyálat is lát rajta. Ha nem az, vajon miaz?

elültette zsaklin 3:24 du.-kor


w


Melyiket, melyiket? A teraszra, úgy értem. 2 van, ami tetszik, de mégiscsak a vendégeim fognak rajta ülni... Szóval ti melyiken ülve kávéznátok szívesen?

elültette zsaklin 2:50 du.-kor


w


A reggeli rohanásban egy kis üde folt, hogyArgento beugrott az officéba, és egy blogger.com-os táskát hozott nekem ajándékba (messenger bag-nek hívják helyesen), ideális méretű, belefér az összes kertészeti magazin, amiket állandóan magammal cipelek, hogy a teraszterveimhez ötleteket nyerjek belőlük. (A frizbihordó táskámmal ellentétben, amibe nem férnek bele, hiszen az frizbihordásra alkalmas leginkább).

Nagyon érzem, hogy közeledik a tavasz, éppen ezért jó lenne, ha nem cáfolna meg. Közeledjen valóban, úgy, ahogyan én érzem. Addig is ültetek ma pár krókuszt szobai használatra.

elültette zsaklin 1:52 du.-kor


w


Nagyon érdekes dolog úgy résztvenni egy hivatalos megbeszélésen, hogy tudod, hogy szemben egy konkrét bloggerlány ül (nem linkelem be), akinek minden nap olvasod az életét. És hogy egyébként is régóta tudsz róla, hogy kicsoda, hogy hol dolgozott, hogy kikből áll az ismeretségi köre, stb. Felteszed, hogy ő is rendelkezik hasonló informácókkal rólad, vagy még olyanabbakkal. És mégis, szépen bemutatkoztok egymásnak, mint vadidegen emberek, szemrebbenés nélkül.

Mondjuk van B verzió is, hogy nem tudja, hogy ki vagyok, honnan is tudná. De így is úgy is faramuci helyzet.

elültette zsaklin 1:24 du.-kor


wvasárnap, január 19, 2003


Jó fej voltam a fenyőmmel, de nem eléggé. Sárgulnak a tűlevelei. Észrevehettem volna már korábban is, de mivel csak éjszaka vagyok otthon, a sötétben nem tűnt fel. Igaz, én mindent kicsit későn veszek észre, későn jövök rá. Amikor már késő. Vagy csak nem akarok tudni a dolgokról. Ha nem látom, nincs.
Tegnap leszedtük róla a diókat meg a narancsokat meg a masnikat meg az égőket. (A szaloncukrot fel se raktuk.) A lépcsőházban áll, és vár, hogy ne legyen olyan hideg és kikerülhessen a teraszra. Addig persze ki kell találnom, hogy mentem meg az életét, ami kisebb csodával érne fel. De csodák vannak. E macskái például macskaaids-esek, és a macskabérescsepp teljesen rendbehozta őket.

elültette zsaklin 8:08 du.-kor


w


Nekem is sietnem kell hozzátenni, hogy a fehér bőrűség az miért került ide. (Valaki már félre is értette, pedig nem akartam.)
Szóval ez egy olyan ország, ahol az ember gyerekének jobb, ha fehér a bőre. És így történhet meg az, hogy egy nem annyira fehér bőrű férfi (aki konkrétan egy egyiptomi fáraó és egy görög isten keveréke, ha ránézel, olyan szép, mint a nap, és olyan jó szíve van, mint a fehér hó) azt mondja: hála istennek a lányom bőre fehér, ő nem fog annyit szívni mint én, védve van.
Én mindenesetre büszke vagyok rá, hogy a keresztanyja lehetek.

elültette zsaklin 6:08 du.-kor


w


Kivétel persze E, akinek ma délelőtt 11.10-kor megszületett az ő negyedik gyerkőce, N személyében. I, a boldog apa szerint dögös csaj lesz.
Aztán még hozzátette halkan: fehér bőrű.

elültette zsaklin 5:42 du.-kor


wpéntek, január 17, 2003


Welcome to the club. Mondta nekem az én kedves barátnőm.
Ahogy körbenézek, gyakorlatilag csak olyan harmincas nőket látok, akiknek valamilyen oknál fogva ideiglenesen vagy véglegesen nem lehet (meg van tiltva, vagy nem sikeredik) gyerekük.

elültette zsaklin 2:38 du.-kor


wcsütörtök, január 16, 2003


A tegnapi levélíró még azt is kérdezte, csak úgy mellékesen a levele végén, hogy:

"Ugye te egy elég boldog ember vagy?"

Azóta gondolkozom, hogy mit is válaszoljak erre. Pedig simán csak rá kellene vágni, hogy igen, mert az "elég boldog" az ráadásul pont a jó meghatározás is az állapotomra. Nem is tudnék jobbat találni.
Talán, ha az orvos azt mondja, hogy negatívak a leletek, akkor az "elég boldog"-on lehet még srófolni egyet (bár most így nem is tudom mit jelent az pontosan, hogy srófolás:)

elültette zsaklin 5:56 du.-kor


wszerda, január 15, 2003




peter@herbmed.org a következő versrészletet ültette el a mailboxomban.

Nézd rózsáim
A napnak szerepelnek
A mélyben halaim
Kenyérbelet esznek
Gyönyörű kertem van
Ott fekszem egymagam
Hatalmas kertem van
A fűben egymagam


Teljesen felvidámodtam ettől. Rám is fért, egy 10 fős, szúrós tekintetű, középkorú, régi vágású szerkesztőcsapat előtti többórás prezentációból visszatérvén. Szerencsére minden jól ment, lapkiadó úr és ügyvezető úr egy emberként a következőket állították:

1. "Nagyon kis ügyes voltál"
2. "Nagyon aranyos voltál"

Hát ennyit az egyenjogúságról. Ha egy pasi jól prezentál, akkor azt nem aranyosozzák le, ugye. Be is szóltam. Hogy ez olyan, mint hogyha én nekik azt mondanám, hogy de édesek. Asszem értették.

elültette zsaklin 6:55 du.-kor


whétfő, január 13, 2003


Frizbim Thaiföldre utazik, nélkülem. Mivel én pillanatnyilag nem rendelkezem útlevéllel, egyelőre csak belföldi utazásokban gondolkozhatom. Mert az utazás az hetek óta motoszkál a fejemben, hogy kéne. Illetve csak látom magam előtt végtelenítve, ahogy csomagolunk és izgulunk, hogy elérjük-e a buszt/vonatot/repülőt.

elültette zsaklin 11:07 du.-kor


wcsütörtök, január 09, 2003


Mint kertészfélének, a tegnapi mozinézésben az egyik legnagyobb élmény az Entek látványa volt. (És megszerettem a tündéket is, Legolas ugyanis elsőre nem volt szimpatikus. De most rájöttem, hogy a tündefiúk hasonlítanak a pasimra:)))

És például az Entek ilyeneket szavalnak egymásnak (Zsaklin Triste szíves gyűjtése az internetes világhálóról):

Ha bükklevelecskét bont a Tavasz, s ágakban nedv kering;
Ha fény fut az erdei vadvízeken, s facsúcsot szél legyint;
Ha jól kilépsz, s ízlelgeted a csípõs hegyi levegõt -
Akkor gyere! Hozzám visszagyere! És mondd: Mily szép ez a föld!


Gyönyörű.

elültette zsaklin 11:42 de.-kor


wszerda, január 08, 2003


Nagyon és vizszintesen esik a hó. Kuplerájt hagytam otthon, de a fejemben rend van, és emiatt olyan voltam útközben, mint egy viháncoló kiskutya, még a számat is kinyitottam, nyelv kinyújt, és röptében kaptam el a hópelyheket.

elültette zsaklin 9:20 de.-kor


wkedd, január 07, 2003


Hú, nagyon keveset aludtunk. Ez több okból is baj.

  • Nem tudtunk időben felkelni.


  • Amikor felkeltünk rohanás volt, pedig jobban kedvelem azokat a reggeleket, amikor szépen lassan, fokozatosan lehet kikerülni az ágyból, akármeddig lehet húzni a simogatásokat, amik olyan jók, hogy azonnal elolvadok, de előtte még kiöntöm a kávét az ágyneműre, és még nincs felhúzva a redőny, csak a kis karácsonyfaizzók égnek.


  • Ha ilyen fáradt vagyok, meggondolatlanná válok, és olyanokat mondok, amiket aztán megbánok. Meg sértegetek is. Meg önző is vagyok. Ne haragudj, Laura.


  • Viszont a későnfekvésben volt sok jó is.

  • Például a pszichocsoport, ahol késő éjszakáig időztünk, most nem nyomasztó, hanem vicces és kedves és barátságos arcát mutatta. Hála istennek. Bár lehet, hogy én állok máshogy a dologhoz. Most nem láttam rajtuk a fehér köpenyt, a szemüveget és nem éreztem úgy, hogy egy orángután vagyok, akit megfigyelnek az üvegfalon túlról, elemzik a vizeletét és egy kis lyukon keresztül szurkapiszkálják egy eszközzel, hogy a reakcióit vizsgálják, szóval hogyha úgy érzem, és most úgy éreztem, igen, hogy ők is velem együtt orángutánok, akkor klassz.


  • Még előtte az történt, hogy kalandosan, de leadtuk a lapot, az utolsó porcikájáig. (Szerkesztette az A Kulturális Egyesület. Doxiciklin included, ami különösen viccesre sikerült. Nekem legalábbis az. Na jó, elárulom, legfeljebb Laura kicenzúrázza. "Hadd hulljon a férjese")


  • Otthon pedig majdnem ruhástól aludtunk el az ágyon, de aztán mégsem, hanem ruha nélkül:)


  • elültette zsaklin 1:37 du.-kor


    whétfő, január 06, 2003


    Mit tegyünk ha... rovatunk mai témája: mit tegyünk, ha van egy Mikulásvirágunk, ami elhagyta magát, pedig de szép lenne, ha még nyáron is élne.

    Naponta ellenőrizzük, hogy talaja megfelelően nedves-e. Öntözzük addig, amíg a cserépalátétben meg nem jelenik a víz. A fölösleges vizet öntsük el. Ha a növény sok fényt kap, és a levegő nedvességtartalma alacsony, öntözzük gyakran. A növény fénykedvelő. Ezért helyezzük az ablak közelébe. Nappal 28 fok körüli hőmérséklet a kedvező számára, északára tegyük hűvösebb helyre. Hideg vagy meleg helyen tartva eldobja a leveleit. Virágzás után leveleit fokozatosan elveszti. A levélhullással egyidejűleg csökkentsük vízadagját. Ne hagyjuk a talaját teljesen kiszáradni, 10-12 naponta továbbra is öntözzük meg.

    Májusban vágjuk vissza 10-15 cm-re, ültessük nagyobb cserépbe, vagy cseréljük ki a talaját. A legalkalmasabb számára a B típusú virágföld. Átültetés után kellően öntözzük meg, majd 5 perc elteltével ismételjük meg. Tegyük napos helyre, és Júniusban kitehetjük a szabadba, világos helyre. Az új levelek megjelenése után kezdjük tápoldatozni.

    Mivel rövidnappalos növény, délután öt és reggel nyolc óra között sötétben tanácsos tartani, ha azt akarjuk, hogy újra virágozzon. Ezt úgy érhetjük el, hogy áttetsző dobozba tesszük, vagy letakarjuk. A szabadban tartott növényeket a hűvös őszi idő beálltával ismét be kell hozni a szobába. A tápoldatozást december közepéig folytathatjuk.

    Az Édenkert jótanácsai

    elültette zsaklin 1:34 du.-kor


    w


    Az újévi fogadalom most kimaradt, pedig eddig minden évben nagy tételben fogadkoztam. Természetesen hiába.
    Viszont Vízkereszt alkalmából még sose fogadtam meg semmit. ( BTW olaszoknál Befana, és imádom ezt az ünnepet.)
    Tehát. Így is elég sok félreértés, félrecsúszás történt a mi kis kapcsolatunkban, ami miatt A másnak lát, mint amilyen vagyok. Ez egy ember, igaz nem valóságos. A Zsaklin Nr. 1.
    Aztán jött az, hogy megpróbáltam olyan lenni, mint amilyennek elképzeltem, hogy A engem szeretne látni. Ez Zsaklin Nr. 2.
    Plusz még vagyok én, az igazi én, akiről szinte teljesen megfeledkeztem, mert azt hittem, hogy nem elég jó, nem elég szép, nem elég okos, nem elég művelt, nem elég mély. The Real Zsaklin, aki pedig igenis minden, fentebb említett tulajdonsággal rendelkezik, egy igazi klassz csaj.
    És hát akkor vízkereszti fogadalmam ezekután az, hogy csakis egyfajta leszek, mégpedig önmagam.
    No matter what.

    elültette zsaklin 12:28 du.-kor


    wszombat, január 04, 2003


    Kicsit lustaságból (ma kellett volna cipelni), kicsit mert még nekem majdnem karácsony van, és olyan szépek rajta a fények, és kicsit azért, mert megszerettem, és látni akarom, ahogy nagyobb lesz, na, szóval az van, hogy megtartottam a visszavivős fenyőfámat. Egyelőre még rajta van a hiperdizájnolt masni-, dió- és narancsrengeteg, aztán majd, ha elmúlik a hangulat (mondjuk kibújnak a hóvirágok) a terasz első ékessége lesz. Tavasszal pedig azt hiszem Laura kertjébe szeretném kiültetni, ha engedi. Akkor kicsit ott leszek vele én is vele.

    elültette zsaklin 4:59 du.-kor


    wpéntek, január 03, 2003


    Januári ajánlatunk a Spektrum TV műsorából, kertészeknek:

    Január 13, 10:00: Biokert, biofõzõcske 01 - Gyökérzöldségek
    Január 20, 09:55: Biokert, biofõzõcske 02 - Paradicsom és hagyma
    Január 27, 09:55: Biokert, biofõzõcske 03 - Fûszernövények

    elültette zsaklin 5:51 du.-kor


    wcsütörtök, január 02, 2003


    É, meg a többiek, kellemes meglepetés, hogy olvastok:)

    elültette zsaklin 10:58 du.-kor


    w


    Akkor tisztáznám:
    a múltkori olasz beírás.
    Részben egy Tiromancino dalszöveg, és semmi köze semmihez.
    Részben pedig Laura fordítása olaszra.
    Ami csak annyit jelent:
    jajj annak akit nem szeretek, és jajj annak, akit szeretek.
    Akiket órákig gyötört ez, azokat megnyugtatnám. Csak ennyi. Épp ennyi.

    elültette zsaklin 10:57 du.-kor


    wszerda, január 01, 2003


    Jaj de nehéz. Jaj de könnyű. Ez az újév.
    A kínai horoszkópom azt mondja, hogy 2003-ban: "lépnünk kell, és az út a lábunk alá fut."
    Azt hiszem, hogy ezt akkor én megfogadom. A nem egy helyben állást.

    elültette zsaklin 9:34 du.-kor