wkert was
játszódjatok, a kertben hever a lábatok elõtt minden, ami lehet, hogy kell, minden, ami kell lábatok elõtt hever, minden jó lesz, minden jó, ez az én kertem és boldog lesz benne minden fõldlakó!


lehullott levelek


-- kert --



kertblog
garden 8
till
homewreckers komjuniti kertblog
marmalade
gardenspot


magyarkert
édenkert
faiskola
kertlap
kert és hal
kertpont
tulipánvilág
tulipan.lap.hu
ribizli


messzikert
a világ kertjei
minden ami botanika
kertkomjuniti
you grow girl
kertkompózer
daily muse


riszpekt
viztorony.hu
nyuszi
lola
argento
loop_1 ügynök
smelldania

outsider


This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wpéntek, február 28, 2003


PK tegnap frontálisan ütközött és meghalt:(((((((

elültette zsaklin 12:11 du.-kor


w


Tegnap a cég egyetlen ötvenes éveiben járó bácsikájával beszélgettem. Meglepő módon a hatodik emeleten üldögélt a lépcsőn, sárga izzadtságfoltos Fékon ingjében, ott, ahol a dohányzó fiatalok szoktak. Szóval ott ült, meredten figyelte a műbőr mappáját, leszegett fejjel. Nem tudom, mi lehet pontosan a munkaköre, de nem ő a motoros futár, hanem valami komoly reklámszakember, de olyan, mint csizma az asztalon, a sok trendi marketingesreklámospíáros piperkőc között. (Me included. Bár tegnap felvettem a bohócruhámat, amiben red nose körútra is mehetnék a közeli gyerekgyógyászatokra, dőlnének a gyerkőcök ki az ágyból, annyit nevetnének a csíkos harisnyámon.) Na szóval, vissza megint a történet gerincéhez: bácsika elmesélte, hogy 40 éve a Parkban lakik, az unokatesója pedig a negyediken ott, ahol én is a hatodikon, és hogy tud mindent, mi a szitu az övezetben. Például április környékén nagy mennyiségben fognak megjelenni a legyek és a szúnyogok, addigra szerezzek be bambusznád légyírtót (fogalmam sincs mi az) és viszont igazi mediterrán teraszom lehet, nyomassam a leandereket és a citrom meg narancs meg kumquat fákat, mert olyan a klíma. De jó.

elültette zsaklin 11:57 de.-kor


w


Nem lehet elég korán felkészülni rá. Áprilisi programajánlónk következik:

Dísznövény 2003
Dísznövény szakkiállítás és vásár
Időpont: 2003 április 25-26-27.
Helyszín: a Szent István Egyetem arborétumában
Budapest, XI., Villányi út 29-43.

Bővebb információk: ASSA Kft.
Tel.: 365 0894
Krébecz József ügyvezető krebecz@bonline.hu
És még itt is vannak infók.

elültette zsaklin 9:45 de.-kor


wszerda, február 26, 2003


Lobo szerint ezt

elültette zsaklin 12:47 du.-kor


w


Úgy döntöttem, nem várok, amíg festőbarátaim rájönnek, hogy üresek a lakás falai, belevetem magam a barewalls.com-ba és rendelek posztert. A barewalls voyeur all time top 3-ban rögtön megtaláltam azt a Van Gogh-ot, amit puzzléból 3 hónapig raktunk ki J-vel, aztán díszítette jó sokáig a D utcai nagyszoba falát, majd felbukkant a Lehel téren, mint falra festett óriásplakát, végül erre a képre épült annak a bizonyos ingatlanügynökségnek is a website-ja.
Egyszóval végigkísér(t), akárhova megyek.
Lehet, hogy meg kéne adnom magam, és egyszerűen megvennem ezt a kávéházi teraszt. Én azonban innen fogok választani, de hát ez egy percig sem volt kétséges. Csak azt tudnám, melyiket? Szerintetek?

elültette zsaklin 11:49 de.-kor


w


'Piet Bekaert: Garden for Marcel Proust'Ecot olvasok, munka helyett, éppen Proustot idézi, akit most én is fogok, a Sylvie című regénnyel kapcsolatban. Azt mondja Marcel: "Az ember kénytelen minduntalan visszalapozni, hogy megnézze, hol is tart, a jelennél vagy a múlt felidézésénél". Ez most nekem nagyon idepasszol, jó pár hónapja gondolkodom azon, hogy mi változott meg az életemben, és hát azt hiszem, pont ez. A jelennél tartok. Először. Végre. És nem is lapozok vissza. Nem mintha nem lenne meg annak is az értelme, nem mintha nem lenne rettenetesen fontos az időről időre való visszatekintés, de nem lehet folyamatosan a nosztalgiának élni, és megtörtént, vagy meg nem történt múltbéli dolgok után vágyakozni.

elültette zsaklin 10:14 de.-kor


whétfő, február 24, 2003


Tegnap rengeteg orgonabokor szegélyezte az út mentét, nagy, buci rügyekkel. Ez viszont jó jel.

elültette zsaklin 12:19 du.-kor


w


Ezek vannak:

  • a gyomromban a kímélő menü (már félórája. Hátha elmúlik a hányinger.)

  • a munkát bojkottáló, engem hüjének néző kolléga

  • a zsebemben egy kis rudacska, 1 vonallal.


  • Azt hiszem kétségbe vagyok esve.

    elültette zsaklin 12:15 du.-kor


    wcsütörtök, február 20, 2003




    Egy kedves barátom meséli:

    Az ugy van, hogy amikor az amerikaban voltam, akkor eppen egy ilyen
    novenybevasarlos nagykereskedesben mulattam az idomet (igen koromvago
    ollot akartam venni, naes) es a bejaratnal osszetalalkoztam egy dagadt
    amerikai 50 koruli nocivel meg a pupak gyerekevel, elottuk a foldon 3
    nagy cserepben valami szaradt korok, szemben veluk pedig az aruhaz
    alkalmazottja keszsegesen magyarazta, hogy: "igen, termeszetesen
    visszavesszuk a novenyeket, mivel valoban nem volt rairva, hogy meg kell
    locsolni". Rossz helyre szulettunk, ezvan...


    Még mindig itt van a kenyérpirító mellett a nárcisz, én még reménykedek. És locsolom.

    elültette zsaklin 8:16 du.-kor


    w


    Befizettem magam kímélő menüre tegnap, talán ez is segít. Ha más nem is történik, legalább renszeresen fogok enni.

    elültette zsaklin 7:56 de.-kor


    wszerda, február 19, 2003


    she ajánlata
    Köszönöm.

    elültette zsaklin 10:56 de.-kor


    whétfő, február 17, 2003


    A hétvége viszont legjobbabb volt. Én úgy viselkedtem, mint egy ötéves, aki felnőtteset játszik, és szállodában tölti a hétvégét.
    Dokumentáltam sokmindent, pl a szobánkból induló menekülési útvonalat, a minibár tartalmát, a szobaszéfet, a kis jegyzetfüzetkét a telefon mellett, mértani pontossággal a közepére helyezett kis ceruzácskával, a függönyhúzó drótokat, a fürdőszobában található minisampont, minitusfürdőt, minibjútiszettet, minivarrókészletet és zuhanysapkát. (Varrókészletet elhoztam, bár tudom, nem túl elegántos ez. Zuhanysapkát pedig megnéztem, és aztán visszagyömöszöltem a kis papírtasakjába, lehet, hogy így már nem steril.) Megtudtam, hogy egy bugyi kimosása 200,-/darab szállodai áron.
    Meg azt is megtudtam, amit már sejtek egy ideje, hogy A-val remekjó.

    elültette zsaklin 5:35 du.-kor


    w


    T ma korán elhagyja az unikális vállalatot, de még benéz az ajtón, hogy mennek-e az ügyek. (Nem mennek.) Majd a következő dialógot hallhatjuk.

    T aggódó arccal: - Úristen, mi van veled ma??? Mi történt, egész nap figyeltelek...
    Mire én: - Bah, semmiség. Kisebb likviditási gondok.
    Buborékban a fejem mellett pedig: nemesemkétségbenemesemkétségbe
    egymilliótkellfizetnemazapehnaknemesemkétségbe

    elültette zsaklin 5:15 du.-kor


    wszerda, február 12, 2003


    Mai tiltólistás szavaim:
  • kedvesem

  • párom

  • Mert akkor már sokkal inkább csávóm, ha lúd, legyen kövér. Mert hogy lehet olyat kimondani: a kedvesemmel hétvégén vidékre utazunk. A párommal tegnap moziban voltunk. Jaj.

    Régebbi gyűjtés:
  • banda

  • nóta

  • Vagy mondatba foglalva: Annak a bandának a legutóbbi nótája nagyon jó. Jaj, jaj.


    elültette zsaklin 5:32 du.-kor


    w




    A cserepes nárcisz is ugyanolyan hamar elszárad, mint a vágott? Nem, hamarabb. It seems. Még jó, hogy lehet kapni a kedvenc áruházamban 795 forintért. Péntek este vettem J-vel, és szerda, azaz ma reggelre elpusztult. Lehet, hogy a teraszon majd inkább selyemvirágokkal kell próbálkoznom, vagy simán csak elképzelni, hogy buja növényzet borítja? Ehh, nem adhatom fel ilyen könnyen...

    A Keleti Károly utca elején, valójában majdnem a Mechwart téren van egy virágüzlet, oda menjetek el mindenképpen. A legszebb orchideákat ott láttam, valamint egy legalább fél méter magas jázmint és egy ugyanekkora mimóza fát. Fát! Árakról nincs információm, ez az a fajta bolt, ahol nem írják ki, és egyébként is csak éjjel, lopva mered végigtanulmányozni a kínálatot.


    elültette zsaklin 10:32 de.-kor


    wkedd, február 11, 2003


    Hangulatjavító intézkedésképpen rendeltem virághagymákat.

    elültette zsaklin 4:39 du.-kor


    w


    Sokszor megesik, hogy Debra Wingernek képzelem magam az Oltalmazó égben, ahogy kerekezek a férjemmel a sivatagban, elérjük azt a nagy sziklát, aztán csak ülünk rajta, nézzük a hatalmas síkságot magunk alatt, aztán elkezdünk szeretkezni, lassan, ruhában, és mindkettőnknek sírhatnékja van, de nem az örömtől, hanem mert valami annyira fáj. És aztán vége, felveszem egy mozdulattal a fejemre a piros svájcisapkát, megigazítom az eltekeredett nyáriruhát magamon, felrakom a napszemüvegem, felrángatjuk a földről a bicikliket, és elindulunk megint a sivatagban. Hát így. Gyakran így érzek.
    Ma például megint. Talán mert tegnap este el is meséltem, csak nem igazán figyelt oda rám senki.

    elültette zsaklin 2:37 du.-kor


    w




    Ezt most neked.

    Sometimes I feel like I don't know Sometimes I feel like checkin' out I want to get it wrong Can't always be strong And love it won't be long...
    Oh sugar, don't you cry Oh child, wipe the tears from your eyes You know I need you to be strong. And the day is as dark as the night is long Feel like trash, you make me feel clean I'm in the black, can't see or be seen Baby, baby, baby...light my way, (alright now) Baby, baby, baby...light my way You bury your treasure Where it can't be found But your love is like a secret That's been passed around There is a silence that comes to a house Where no one can sleep I guess it's the price of love I know it's not cheap (oh, come on) Baby, baby, baby...light my way (oh, come on) Baby, baby, baby...light my way Oh...ultraviolet... Ultraviolet... Ultraviolet... Ultraviolet... Baby, baby, baby...light my way I remember When we could sleep on stones Now we lie together In whispers and moans When I was all messed up And I had opera in my head Your love was a light bulb Hanging over my bed Baby, baby, baby...light my way (oh, come on) Baby, baby, baby...light my way Ultraviolet... Baby, baby, baby... Baby, baby, baby... Baby, baby, baby...light my way Baby, baby, baby...light my way

    elültette zsaklin 9:44 de.-kor


    wpéntek, február 07, 2003


    manci konyhai kisgép mániájáról ír, hát ezt az érzést én tökéletesen ismerem.
    Egyben szeretném is bemutatni kedvenc kenyérpirítómat, gyümölcscentrifugámat és vasalómat.
    A Ficsku három nője jut eszembe, Eta, Ica és Erika (Eta a porszívó, Ica, azaz Jashica, a fényképezőgép, valamint Erika, az írógép). Az én legjobb barátnőim most újonnan vásárolt konyhai felszereléseim. A ficskupál pedig az egyik kedvenc íróm, BTW.

    elültette zsaklin 2:21 du.-kor


    whétfő, február 03, 2003


    Hosszú hétvége egy kéjszállodában, masszázs, pezsgő, gyertyafényes vacsora, kevesebb mint két hét és indulunk.
    Ma viszont premier, úgy izgulok.

    elültette zsaklin 12:22 du.-kor


    wszombat, február 01, 2003


    Titkos indákkal minden összekötve...

    elültette zsaklin 10:52 de.-kor