wkert was
játszódjatok, a kertben hever a lábatok elõtt minden, ami lehet, hogy kell, minden, ami kell lábatok elõtt hever, minden jó lesz, minden jó, ez az én kertem és boldog lesz benne minden fõldlakó!


lehullott levelek


-- kert --



kertblog
garden 8
till
homewreckers komjuniti kertblog
marmalade
gardenspot


magyarkert
édenkert
faiskola
kertlap
kert és hal
kertpont
tulipánvilág
tulipan.lap.hu
ribizli


messzikert
a világ kertjei
minden ami botanika
kertkomjuniti
you grow girl
kertkompózer
daily muse


riszpekt
viztorony.hu
nyuszi
lola
argento
loop_1 ügynök
smelldania

outsider


This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wpéntek, május 30, 2003




Lepkekert!

Újra megnyílt a budapesti állatkertben a tavaly felavatott, hálóval fedett lepkekert: 40 trópusi fajból 500-600 egyed szemlélhető meg. Szinte kivétel nélkül trópusiak, elsősorban közép-amerikai, délkelet-ázsiai, illetve afrikai fajok. És nemcsak kifejlett lepkéket lehet nézni, de vannak imágók.
Menjetek!

elültette zsaklin 5:31 du.-kor


w


Ma reggel három alakot láttam már messziről a járda közepén, homályosan, de mégis valahogy nagyon pontosan, kikerülhetetlenül. Egy idős férfi, és két idős nő. A férfi ősz, bajuszos, magas, erős, hetven év körül, a nők alacsonyak, dundik, védelmezők, berakott hajjal. A férfi a fejét fogta, az arcán mérhetetlen fájdalom.
Olyan érzés volt, mintha legalább fél óráig tartana elhaladni mellettük, vagy inkább suhantam?, de mint egy lassított felvételen.
És a mondatfoszlányok:

Nagyon szomorú, rettenetes, hogy már nincs itt köztünk.
Ne aggódjon, mi itt leszünk, bármire szüksége van, számíthat ránk.
A Terike...
Csak hívjon fel, bármi baj van.
Nincsen egyedül, ne keseredjen el.


Azonnal értettem, mi van. A férfi, az erőt sugárzó, magas szilfaszerű férfi most omlik éppen össze a Pannónia utcában, mert meghalt a felesége.
Valahogy mindig úgy alakult, hogy a körülöttem lévő párosok közül a férfiak haltak meg először. És valahogy a nők úgy éltek tovább a szerelmük nélkül, mint akik tudják, hogy ennek így kell lennie. Hogy el kell viselniük a fájdalmat, punktum. Ez a sorsuk.
Kivéve págerantal hasonmás nagypapámat, akit imádtam. A nagymama halála után teljesen összetört és összezavarodott, és gyakorlatilag eldöntötte, hogy nincs tovább értelme élnie.
Ugyanazt a riadt, zavart, fájdalommal teli arcot láttam most viszont. Bárcsak segíthetnék ennek a bácsinak.

elültette zsaklin 12:17 du.-kor


wcsütörtök, május 29, 2003


Do I have to change my name?
Will it get me far?
Should I lose some weight?
Am I gonna be a star?

elültette zsaklin 10:18 de.-kor


wszerda, május 28, 2003


Már csak hármat kell aludni, és indulunk. Úgy érzem, mintha egy nagy utazásról lenne szó, pedig csak V rendes évi születésnapi mulatságáról van szó, de mégis, a víz, a fű, a sátorozás, a cseresznyefák, és a standard menü - különös tekintettel a rřd grřd med flřde-re - mind annyira jó lesz, mint egy egzotikus kéjtúra. Persze a legjobb az, hogy ott mindenkit szeretek, változatlanul, úgy 15 éve. És ők is engem, feltétel nélkül. Ott lesz E és F, a mintapárosom, és V-ék, akiket szintén csodálok. És ennyi már bőven elég. Feledteti a bunkó főnököt, aki lehajtott fejjel nem köszönve sasszézik el mellettem a folyosón.

elültette zsaklin 2:51 du.-kor


w


Ma harmadszor sikerült pont akkor kelnem és kimennem a teraszra nyújtózkodni, amikor a bécsi szárnyashajó a Szt. István parkhoz ér. 08:04.
Van ennek valami jelentősége?
Kívánhatok egyet?
Dobhatok kettőt?

elültette zsaklin 8:29 de.-kor


wkedd, május 27, 2003


A mai menü elfogyasztása közben kiolvastam a jobboldalamon lévő falat. Azaz a falra tapétázott újságkivágásokat. "Sí és after sí dressz lila posztóra dolgozva" - ez tetszett a legjobban. Emlékszem, amikor elhatároztam, hogy újságíró akarok lenni, vettem egy szép füzetet és egy arany(színű) hegyű töltőtollat, és besétáltam a Magyar Rádióba, jónapotkívánok. Azóta eltelt tíz év, és mára csak annyi maradt, hogy a Firkászban eszem.

elültette zsaklin 3:28 du.-kor


w


Asszertivitás, asszertivitás, asszertivitás.
A mai napom az asszertív viselkedés gyakorlásával telik.
Kis lépések a siker felé.
Miközben a szerelmem arra a felismerésre jutott, hogy egy tejfehér ködben úszik.

elültette zsaklin 3:03 du.-kor


whétfő, május 26, 2003


Kéjes öröm töltött el tegnap este, és ezt a tanár úrnak köszönhetem. Kerényi Imrét olyan viccesen és megérdemelten és okosan alázta le ugyanis a Késsel villával című furcsaságban. (Hivatalosan: Késsel villával, Nyilvánosságkritika Elek István tálalásában - Vitaműsor a közbeszédről, a nyelvpolitikai erőtérről.)
Egyébként már évek óta nem találkoztunk, de most adtam volna neki egy puszit, hogy megköszönjem neki a vidám vasárnap estét a képernyő előtt, meg azt, hogy amíg látott bennem fantáziát, sokat segített nekem.

elültette zsaklin 3:56 du.-kor


w


'A szoknyapecér, de mégis ellenállhatatlan dottor Guido és a kedves de nem hülye kislány, Maria. Veszekednek. Aztán minden jóra fordul.'Lassan egy hete nem írok. De miről is. A hét legjobb napja a péntek volt, amikor beteget jelentettem és egész nap nem csináltam semmit, csak felváltva nézegettem a napszúrásos árvácskáimat, és a frissen lakozott lábkörmeimet a teraszon üldögélve, újonnan vásárolt fonott foteljaink egyikében.
Holtversenyben első helyen végzett a vasárnap, amikor A-val kettesben nem csináltunk semmit, csak hemperegtünk a redőnyök félhomályában az ágyon. Este a Rómain egy hekk (az tudtátok, hogy egyes hekkesek, pl. a Leander nevű, már mikrofonba mondja bele, ha elkészült az étel?) aztán a kedvenc olasz sorozatom, az Orvos a családban utolsó részének megtekintése. Kis harc A-val, aki a Real Sociedadot nézné, de látja, hogy mennyire fontos nekem, hogy szemtanúja lehessek Guido és Maria egymásra találásának. Mariát egyébként Síkabonyi Margónak hívják igaziból.

És hogy mit tud a feketebodza? Ezt.

elültette zsaklin 3:06 du.-kor


wkedd, május 20, 2003


Antonov saját magról telepített citromültetvénye nem a kellő ütemben fejlődik. Tanácsot kellene adnom, de csak ilyeneket tudok mondani, hogy legyen türelemmel, és hogy örüljön, hogy a mag kikelt egyáltalán, és hogy egyébként is az ilyen felturbózott citromok magjai meg aztán tényleg... mit vár tőlük?
Tehát nagyjából azt tudom mondani, amit ő maga is tud, és amivel nem tud mit kezdeni.
Állandó problémám, hogy - helytelen módon - alulbecsülöm magam, de ebben az esetben tényleg nem tévedek. Nem tudom a megoldást. De keresem, kutatok.

elültette zsaklin 5:58 du.-kor


w


Szinte mindenütt kezdenek nyílni a bodza virágai. A kinyílt virágzatokból üdítő és finom ital készíthető. A bodzabokorról szedjünk le 10 db egészséges virágernyőt és mossuk meg őket. Tegyük egy 5 literes üvegbe és tegyünk hozzá 2 db karikára vágott citromot. A már előzőleg 2,5 l vízből és 2 kg cukorból elkészített szirupot még meleg, de már nem forró állapotban öntsük bele az üvegbe, majd fedjük le azt. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni 3-4 napig, majd távolítsuk el a virágokat és citromkarikákat az üvegből és szűrjük le a szörpöt. Ha savasabb ízre vágyunk, adjunk hozzá ízlés szerint citromlevet is. Az így elkészített szörp hűtőben hónapokig megőrzi frissességét. A fogyasztás előtt keverjünk hozzá ásványvizet.
(Forrás: Kertpont.hu)

Vagy vegyünk az Ikeában egy üveg bodzaszörpöt 980 forintért. Álomjó.

elültette zsaklin 5:30 du.-kor


w




Kedvenc képem most.
(Hol látszik, hol nem, mert a webshots egy szar, a tar.hu-n pedig ket napja karbantartás miatt szünetel a képfeltöltés, és nincs időm más helyet keresni a képeimnek, ha valaki küldene gyorsan egy url-t ami biztos működik, és odapakolhatom a képeimet, az nagyon jó lenne...)

elültette zsaklin 4:41 du.-kor


whétfő, május 19, 2003


"Én mindenkiben csalódtam" - énekli a megboldogult Záray Márta, és minden erőlködés nélkül tudnék sírni, hogy mennyire igaza van, csalódtam, csalódtam, mindenkiben, mindenkiben. Hajlamos vagyok a túlzásokra, és ez most igen nagy. Nem csalódtam A-ban még, és nem okoz csalódást a bazsalikom és a menta növényem. És aztán vannak azok, akik már nem tudnak csalódást okozni, mert nem számítanak.

elültette zsaklin 9:09 du.-kor


w


Tökéletes áldozati bárány vagyok, többen állítják. És hogy konfliktuskezelési problémákkal küszködök, pont, mint Ambrus.
Bódis Kriszta jut eszembe, és a könyve, aminek az a címe, hogy Kemény, mint a vaj.
Igaz, egy roma prostituáltról szól, és semmi köze az én kis shallow reklámügynökségi robotéletemhez (azt hiszem nagyon jó könyv lesz, tessék keresni majd, Magvető) de valahogy mégis az van kábé, hogy olyan kemény vagyok, mint a vaj.

elültette zsaklin 6:58 du.-kor


wszerda, május 14, 2003


Titokzokni. Sári és Balázs szerint a legjobb dolog ilyenkor, van is és mégsincs.
És igazuk van.
Vettem is már négyet, ha nem vigyázok, szenvedélyes gyűjtővé válok.

Még egy fontos hír: két hét, és lehet cseresznyét enni. Legalábbis A gyönyörű kertjében. Dehogy legalábbis. Az éppen elég.


elültette zsaklin 11:12 de.-kor


wkedd, május 13, 2003


Az nagyon klassz lenne, hogyha nem kellene soha csalódni az embernek a barátaiban. De nem megy.

elültette zsaklin 5:07 du.-kor


w


A hétvége tartja bennem a lelket, ha nem lett volna telepakolva jobbnál jobb szabadidős programokkal, akkor most félresöpörném a fotózáshoz az ablakba készített macimézeket, és levetném magam az ötödikről. De szerencsére szombaton megint jól sikerült a grillparti a teraszon, másnap pedig kibicajoztunk Horányba a telepre (anno illegális kommunista találkozóhely), túróscsusza a (Vörös) Meteorban, gyömbér+sör koktél, lábáztatás, mindenkinek ajánlom.
Közben szervezem, hogy az álomalbérletem feletti szintén álomalbérletet egy kedves barátom és ex-szerelmem vegye ki, ha ez összejön, igazán jó kis lakóközösség leszünk.

elültette zsaklin 12:18 du.-kor


whétfő, május 12, 2003


Feltűnik, hogy nyár van, mégpedig a következőkből:

  • Reggel, munkába menet eddig szigorúan a napos oldalon haladtál, most az árnyékoson

  • Minden második mondatodban szerepel az, hogy locsolás

  • Zuhany után 1 órával már fekete a szandálban a talpad

  • A Vichy 7 napos golyós izzadsággátló hatására a hónaljad extra száraz, mindenhol máshol viszont csurog rólad a víz.

  • A leander 1000 virágot bont. De a nyárfa is. Viszketsz.



  • elültette zsaklin 10:20 de.-kor


    wkedd, május 06, 2003


    Néha olyan titkos és tiltott dolgokat kívánok, amiket egyáltalán nem írhatok le a blogba.
    Dolgozik az öncenzúra.
    Helyette írom azt, hogy anyukám ma este áthozza a muskátlit, amit beharangozott. Újabb ültetés naplementében.

    elültette zsaklin 5:41 du.-kor


    whétfő, május 05, 2003




    Még az ajándékvirág is csak kicsit tud feldobni.

    elültette zsaklin 8:51 du.-kor


    w


    Na, a minden jót rögtön el is lehet osztani minimum kettővel. Tegnap este kezdődött, amikor a puccparádé márványostükrös lépcsőházba kihelyeztem az üres üvegeket egy Ikea szatyorban (hónap utolsó napja utáni napok, minden fillér számít, mindjárt leviszem visszaváltani). Fél óra sem telt el, a hatodik emeletről, ahol egyébként igen illusztris szomszédok tulajdonolják a körülöttem lévő lakásokat, eltűnt a szatyorból 3! üveg. A három műanyag, visszaválthatós ávizes. Ki-vá-lo-gat-ta! És biztosra ment. Ki tudja, mit szólnak egy Szeremley Hubás borosüveghez, de az ásványvizessel nem lehet baj.

    Ma délután folytatódott. A tegnap fél napig sikált teraszon méteres por, homok és válogatott dzsuva, sáros vízátfolyás, most melyik a kettő közül, a jobboldali kulturált fiatalok, vagy a baloldalt lakó igen híres író? A fenébe is.

    Aztán meglátom a gyönyörű és nagyértékű, rejtélyes nevű növényemet! A felső szomszéd valami jó kis kemikáliával öntötte nyakon, és konkrétan elégette a növény jobboldalát.

    (Nem is említem loop_1 ügynök virágföldjét és műanyag ládáit, melyek összértéke úgy 1000 magyar forintot tett ki, és melyeket 3 perc alatt lovasítottak meg a lépcsőházból, amíg ő felcipelte nekem a leandert.

    Remélem valaki magára ismer.
    Haza akarok menni a jó Angyalföldre:(

    elültette zsaklin 8:36 du.-kor


    w


    Nem tudok írni semmit, amikor jó.
    Persze akkor szokott valami azonnal elromlani, amikor ilyen kijelentést tesz az ember, de én most vállalom a kockázatot.
    Abban bízom, hogy a sokszázezres tartozás és a súlyfeleslegem eleget nyom a mérleg másik oldalán ahhoz, hogy minden más rendben legyen.

    Még nyuszi is újra ír, sőt, labdarózsát is küldött nekem a kertembe. Este el is ültetem.

    elültette zsaklin 3:15 du.-kor


    wvasárnap, május 04, 2003


    A hét félmondata: négyes szél, hatos, hetes pöffökkel:)

    elültette zsaklin 1:18 du.-kor