wkert was
játszódjatok, a kertben hever a lábatok elõtt minden, ami lehet, hogy kell, minden, ami kell lábatok elõtt hever, minden jó lesz, minden jó, ez az én kertem és boldog lesz benne minden fõldlakó!


lehullott levelek


-- kert --



kertblog
garden 8
till
homewreckers komjuniti kertblog
marmalade
gardenspot


magyarkert
édenkert
faiskola
kertlap
kert és hal
kertpont
tulipánvilág
tulipan.lap.hu
ribizli


messzikert
a világ kertjei
minden ami botanika
kertkomjuniti
you grow girl
kertkompózer
daily muse


riszpekt
viztorony.hu
nyuszi
lola
argento
loop_1 ügynök
smelldania

outsider


This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wkedd, december 31, 2002




And I looked up and there they were:
Millions of tiny teardrops
just sort of hanging there
And I didn't know whether to laugh or cry
And I said to myself:
What next big sky?

Strange angels - singing just for me
Their spare change falls on top of me
Rain falling Falling all over me
All over me
Strange angels - singing just for me
Old Stories - they're haunting me
Big changes are coming
Here they come
Here they come.

elültette zsaklin 12:04 de.-kor


wszombat, december 28, 2002


Stasera abbiamo visto le fate ignoranti. Ma come faremo a superare quegli ostacoli se la vita ci confonde. Solo per cercare di essere migliori. Per guardare ancora fuori. Per non sentirci soli.

Sono di nuovo nei guai. Ha ragione Laura. Guai a chi non amo. E guai a chi amo. Sono un angelo caro con la spada eretta.

elültette zsaklin 11:30 du.-kor


wszerda, december 25, 2002


Bobherceg és én éppen betűket rakosgatunk, egyre kevesebb sikerrel, pki rosszindulatúan megjegyezte, hogy sok könyvet kell olvasni, hogy bő legyen a szókincsünk. Nekem bő, jelentem. Első szavaim között szerepelt gyerekkoromban a pillangó például. Nem, nem lepke, PILLANGÓ.

elültette zsaklin 7:09 du.-kor


wpéntek, december 20, 2002


Ma reggel sétáltam befele a dolgozóba és elhaladtam a Pozsonyi Pagony előtt. Mindig megnézem a gyerekkönyvfelhozatalt. Kedves gyerekek, J, S, ajánlom nektek melegen a "Hogyan lopta el a Görcs a karácsonyt" című művet. Írta Dr. Seuss (ford. Tandori Dezső). Mert úgy érzem, ahogy beszélgetünk, hogy a tiéteket ellopta.

Van olyan gyerkőc, akiről meg a Félőlény jutott az eszembe. Békés Palit egyébként szeretem nagyon, majd ha lesznek saját gyerekeim, olvasok nekik tőle.

elültette zsaklin 1:39 du.-kor


wcsütörtök, december 19, 2002


Na hát megvan a véleményem Stahl Juditról.

1. Nem válaszol az emailekre.
2. Nem veszi fel a telefont.

Kérdés: akkor minek írja ki ezeket az adatokat a site-jára, a kis szórólapocskákra, meg mindenhova? (A telefonszám a Matáv szerint ráadásul titkos is, úgyhogy azt sem tudom, kit hívogatok.)
Pedig pénzt szeretnék elkölteni nála, nem is keveset.

elültette zsaklin 12:52 du.-kor


w




Idén talán sikerül, ami tavaly nem: visszaváltható fenyőfát vételezni. A 2002-es karácsonyfa egy nemszeretett darab volt, J ugyanis magát a karácsonyt sem tartotta sokra, hát még a fát. Így aztán egy kivágott szerencsétlen sorsú darabot választottunk, 24-én, kb. 5 perc alatt, amit J részéről nem kis szájhúzás és menjünkmár arckifejezés kísért. De idén a karácsony olyan lesz, amilyennek ideális esetben lennie kell szerintem. Nem gyilkolt fát vásárolunk, együtt díszítünk, és még az is lehet, hogy aláfekszünk, mint Benton doki és a nője kedden. Sőt, most ahogy belegondolok, mindenképpen feküdjünk alá:)
Megvan az ajándékok jó része is, bár ez sose volt különösképpen nehéz, hiszen 99%-ban mindig könyvet veszek. Talán azért mert azt szeretek kapni. Sógorom szerint pedig népnevelő a szándékom. De ez nem igaz. Bár az viszont van, hogy szeretem, hogyha a nekem tetsző könyveket más is elolvassa, hogy együtt örüljünk nekik, hogy jók, vagy vitázzunk róluk, ha nem tetszik valamelyikőnknek, vagy együtt utálkozzunk, szóval ilyesmi. Mint a filmeknél is.

Persze a kiemelt jelentőségű személy igazi jó és izgi ajándékot fog kapni, de ez szupertitkos:)

elültette zsaklin 12:02 du.-kor


wkedd, december 17, 2002


Csak címszavakban, rohanok:

Megfázással spékelt évvégi hajrá, nincs időm semmire. Kettőkor dőlünk ágyba minden nap, ha nem később.
A tegnapi E pszichoszeánsz: arról beszéltünk most, hogy ki kit tart félelmetesnek, illetve hogy objektíve félelmetesnek láthatják-e az illetőt az emberek. Tiszta kiszavazóshow:) Én és A senki által nem lettünk jelölve, nem félnek tőlünk, ez van. Persze örülünk neki. De néha eszembe jut ám, hogy jó lenne picit félelmetesnek lenni, mert az feltételez egyfajta tiszteletet is.
És éljen Alberto Iglesias, rövid időn belül a második jó spanyol filmet láttuk, aminek ő szerezte a zenéjét..
És Nyuszi, istenhozott itthon.

elültette zsaklin 11:12 du.-kor


wcsütörtök, december 12, 2002


Vajon P, aki tökéletesen tisztában van a csizmám márkájával, mit akarhat tőlem? És én vajon mit akarok tőle?

elültette zsaklin 2:09 du.-kor


w


'Ismerős jelenet a múltból. És egyben a tegnapi film hepiendje'


E helyesbített. A kertblog mégsem ijesztő, de az jön le belőle szerinte, hogy nem vagyok boldog. Én azt hiszem, hogy akármi is jön le, hosszú idők óta most vagyok a legkiegyensúlyozottabb, és az éppen olyan fontos. Kis lépéseket teszek a boldogság felé, igenis.

elültette zsaklin 1:47 du.-kor


wkedd, december 10, 2002


E azt mondja, nem olvas engem tovább, mert ijesztő amiket írok.

elültette zsaklin 11:14 de.-kor


w


Helyesbítés: az illető úr nem mondta azt, hogy Fodor Tamás maga a posztmodern. Helytelenül adtam ezt én a szájába, amiért megkövetem. De a darabot ettől még nem szerettem. Most majd meglátjuk, mit tud a Hazámhazám, esetleg valaki látta? Január 17-ig lehet engem befolyásolni jól, pro és kontra.
Viszont láttunk egy filmet, a már említett Káoszt, ami mindkettőnknek maradéktalanul tetszett, igazi játékfilm, ettől igencsak felvidámodtam. Sajnos többet nem játsszák az Európa Filmhéten, de hátha majd valami civil moziban... És ma este ha minden igaz, itt van nekem a Szerelem szimfóniája.

elültette zsaklin 10:50 de.-kor


whétfő, december 09, 2002


Az Ardisiám még mindig gyönyörű, kb. annyira, mint ezen a képen valaki más Ardisiája. Ami azért jó, mert így nem küldök a halálba egy Mikulás virágot sem. Merthogy szoktam. Tavaly egy sárgát. Előtte pirosakat.
De az Ardisia majdnem olyan látványra, mint a fagyal, és mint ilyen, tökéletesen alkalmas arra, hogy karácsonyi hangulatot árasszon. Hurrá.

Mellesleg mai linkajánlónk:

  • Játékos fejtörő karácsonyi ajándékért

  • Kincsek a téli kertben

  • Minden, amit a Mikulás virágról tudni kell


  • elültette zsaklin 8:25 du.-kor


    w


    Eltelt egy hónap, és megtörtént az első munkahelyi rossz élmény is. Nem igazán érzem, mit tehetek meg és mit nem, miben dönthetek és miben nem, mikor érvényesül a szigorú munkarend, mikor van az, hogy a dokumentáció a szent, és mikor van az, hogy a jóval rugalmasabb józan ész az uralkodó. Egyik is, másik is jó, ha van, de most valahogy nem lehet jól választani a kettő közül. Nyakamban van egy elszúrt projekt, amit nekem kell a finishben menedzselni. Hálátlan feladat, és nehéz is. Nem tehetek róla, hogy így el van tolva, de az exprojektführerre kenni se jó, nem jól veszi ki magát. Ráadásul a teljesen jó fej kollégáimmal egyetemben megkaptam, hogy nemet mondok mindenre, és úgy teljesítek, mint egy robot. Pedig ez áll tőlem a legmesszebb...
    Valaki tud egy gyorstalpaló válságmenedzser tanfolyamot???

    Kikapcsolódásként ma este egy kis Káosz.

    elültette zsaklin 8:05 du.-kor


    wszombat, december 07, 2002



    Megvettem a Jamie Oliver szakácskönyvet. Ahogy belelapoztam rögtön S jutott az eszembe. Ha szakácskönyvet írna, minden bizonnyal ilyet írna.
    S ebben a pillanatban Prágában van. Ott, ahol fél éve együtt. Most azt mondja, éppen ott, ahol lábat mostam a szökőkútban.
    Most meg azt, hogy a Tourist Informnál van, ahol kolbászoztunk.
    Most meg azt, hogy..."időgép, valami?"
    Dzdzdzdzdzdzdzdz....
    A legjobb szeretkezések, a legjobb séták, a legjobb egymás szemébe nézések. Ever.

    elültette zsaklin 8:30 du.-kor


    w


    'Fameflower. Ez a neve.'Miközben nagyon el vagyok kényeztetve, nagyon dühös is vagyok. És tehetetlen.
    Most nem mondom el az egészet, csak annyit, hogy:

    Megkérdezi, hogy mi az, amin elmélkedni szoktam leginkább. Elmondom neki, hogy a halálon, és azon, hogy hogy tehetném magam halhatatlanná. Hogy nincsen plauzibilis megoldás egyelőre, talán a gyerekeimben élhetnék tovább.
    Hallgat. Kicsit csóválja is a fejét. Aztán azt kérdezi, szerintem mennyire ismerem önmagamat.
    (Most mi van? Valami rosszat mondtam? Olyat mondtam, amit ha valaki ismeri magát, nem mond? Vagy ha ismerném magamat, akkor mást mondanék?)
    Mindegy. Valamit nyögök. Hogy közepesen ismerem magam, igen, azt hiszem ezt a hüje szót alkalmazom.
    A következő kérdés: mi a szerepem az életben. A feladatom.
    Azt válaszolom, hogy világ életemben úgy éreztem, hogy egy nagy családot kell létrehoznom, sok gyerekkel, hogy abszolút az anyaságra születtem, hogy nincsenek világrengető terveim hegyek megmászásáról, kontinensek lakóinak megmentéséről, űrutazásokról, nem akarok híres, vagy gazdag lenni, a saját kis mikrovilágomban akarok valami kereket alkotni. És az nekem a család. És rettegek attól, hogy hiába vagyok erre kitalálva, mégsem fog sikerülni. Hogy egyedül maradok, és nem tudom elvégezni a feladatom az életben. (Itt majdnem elbőgöm magam, nem szoktam ilyesmiről beszélni sokat, nem is azért, mert nem szeretek, hanem mert nem kérdeznek. Hálás vagyok neki, hogy kérdez.)
    Néz. Csóválja a fejét. Hallgat.
    Aztán azt mondja: annyira elbeszélünk egymás mellett. Meg azt, hogy nem arra válaszolok, amit ő kérdezett.

    HOGY MI???????? WHAT??? HOGY KELL EZT ÉRTENI???

    Mit mond? Hogy elbeszélünk egymás mellett? Mit akar hallani tőlem? Szerintetek mit nem értek? És miért kell, hogy folyton buta tyúknak érezzem magam? Aki vásárlás- és internetmániákus, akiből hiányzik az önreflekció, és aki nem érti, mi a posztmodern??? (Utalás a tegnap esti veszekedésre. Én egy Fodor Tamás nevű színészt - akiről nem tudtam, hogy Fodor Tamásnak hívják és hogy a darabot is ő rendezte, és már emiatt is kis tudatlan nyuszinak éreztem magam - Őze-imitátornak tituláltam, aki ellopja Őze Lajos minden mozdulatát, galád módon. Szerinte meg erről szól a posztmodern. De hogy jön ez ide? Hogy jön egyik a másikhoz??? A színészeket amatőrnek ítéltem meg, kínosan éreztem magam, hogy sután használják magukat, hogy erőltetettek, hogy elnagyoltak a figurák. Szerinte ilyen a commedia dell'arte. A darabot sem tartottam jónak, inkább szájbarágósnak. Szerinte erre szükség van, mert így zsigerileg ég beléd, hogy az adott korszakban mit meg lehetett csinálni emberekkel.)
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Itt engemet szivatnak???
    Asszem sikerült úgy felhergelnem magam, hogy most majdnem felrobbanok.
    Vagy lehet, hogy ez mind csak reakció? Mert persze nem mondok el mindent kedves gyerekek, kihagyok részeket. És az lehet, hogy ferdítés. Fontos lehet az a történetben, hogy a fenti beszélgetés előtt én azt mondtam neki, hogy nem tudom mivel foglalatoskodik egész nap, nekem úgy tűnik, mintha nem csinálna semmit, és nem találok olyan dolgot benne, amivel hatással tudna rám lenni?

    Mert most aztán nem mondhatjuk, hogy nincs hatással rám...


    elültette zsaklin 11:42 de.-kor


    w


    'Stekly Zsuzsa: Jácintok'Kinyíltak a jácinthagymák, amiket még a szülinapomra kaptam a három gráciától, a pasim vesébe látó pszichobarátnőitől. Kis fonott kosárban három kikandikáló hagymácska, közöttük mulcs. Két hétig lehetett izgulni, milyen színűek lesznek. Ez az igazi jóleső izgulás, amit mindenkinek kívánok. Amikor rossz nem történhet. Mert vagy fehér, vagy rózsaszínű, vagy esetleg lila, de mindegyik teljesen rendben van. Egyébként halvány rózsaszínűek.

    És még, még, ajándékok: C-től egy hatalmas, piros hólapátot kaptam (merthogy mindig el vagyok havazva), Laurától pedig egy vidám füzetet, meg szalvétákat, kisalakút, aminek annak idején szalvétagyűjtő körökben igen magas volt az árfolyama. Sülttök, virágok, gyümölcsök találhatóak rajta, tavasszal majd ezzel terítek a teraszon. A pasim egy narancsot és egy virgácsot szuszakolt a tornacipőmbe, előbbit gondolom azért, mert nehezményezi, hogy gyakorlatilag semmilyen gyümölcsöt nem fogyasztok, utóbbit pedig, hogy jól tudjam magamat önostorozni. Önvirgácsolni. Ja, és M remek bort juttatott el a munkahelyemre meglepetésként. El vagyok kényeztetve.

    elültette zsaklin 11:15 de.-kor


    wpéntek, december 06, 2002


    Nagyon fura dolog történt. Egy lány, aki blogot ír, ismeri a nővéremet, aki nem ír blogot, és nem ismer engem, aki szintén blogot írok.
    De most egy munka kapcsán összeértek a szálak.
    És megtudtam, hogy a nővérem egy remek csaj. Meg azt is, hogy a blogíró lány is egy remek csaj.
    Melrose Place, igen, jól mondod Suematra.

    elültette zsaklin 4:14 du.-kor


    whétfő, december 02, 2002


    Ennyi undorító, elvágott nyakú, oszlásnak indult, bűzös, felpüffedt arcú hullát még életemben nem láttam, mint ma éjjel a Kerepesi úton. Álmomban. Jól jönne egy álomfejtő tanfolyam...

    elültette zsaklin 3:11 du.-kor


    wvasárnap, december 01, 2002


    Ez egy titkos alt, hátha nem veszi észre senki és én is elfelejtem, hogy mit írtam bele, mintha nem is lett volna. Azt hajtogattam ma este Laurának, hogy elhagyom A-t. Mintha őt akarnám meggyőzni arról, hogy ez így jó lesz. Pedig magamat kell. Életemben egyszer szakítottam csak valakivel, az is évekig tartott. Együttlétünk 5 évéből 4 a szakításról szólt. Nem vagyok gyakorlott ebben, bár nem is szeretnék nagy gyakorlatot szerezni. De rajtam se gyakoroljanak mások, azt kérem. Azt kérem, hogy többet soha ne mondja nekem senki, hogy takarodjak a picsába az életéből - főleg ne ezekkel a szavakkal. És ne mondja, hogy nem kell neki egy beteg nő. Mert az ilyen örökre megmarad az ember agyában, meg a szívében.'


    Tyttebaer, azaz lingonberry, azaz vörös áfonya, azaz Vaccinium vitis-idaea. Nyuszi küldte nekem a kertembe, köszönöm szépen.

    elültette zsaklin 6:03 du.-kor


    w


    A mai nap összetett szava, Kertész Imrétől: boldogság-katasztrófa.

    elültette zsaklin 5:13 du.-kor


    w


    Smelldania, sajnos nem tudok ma találkozni. És ezt a szomorú hírt rögtön elküldöm neked sms-ben is.

    elültette zsaklin 3:17 du.-kor


    w


    Persze ez az előbbi bejegyzés nem vonatkozik senkire...



    Jó lenne sülttököt csinálni magamnak, az évszak slágere, ahogy olvasom, mézzel mondjuk tökéletes étek, de nincs sütőm. A minigarzon átka.
    Ha tudtok sütő funkcióval ellátott mikrót, értesítsetek.
    Addig is itt egy Kosztolányi haiku-szerű valami.

    "Míg itt mélázva ültök –
    elfogy a sülttök."


    elültette zsaklin 12:01 du.-kor


    w


    Mad about the boy,
    I know it’s stupid to be mad about the boy,
    I’m so ashamed of it, but must admit
    The sleepless nights I’ve had about the boy.
    On the silver screen,
    He melts my foolish heart in ev’ry single scene,
    Although I’m quite aware that here and there,
    Are traces of a cad about the boy.
    Lord knows I’m not a fool girl,
    I really shouldn’t care.
    Lord knows I’m not a schoolgirl,
    In the flurry of her first affair.
    Will it ever cloy?
    This odd diversity of misery and joy.
    I’m feeling quite insane and young again
    And all because I’m mad about the boy.

    Dinah és én ezt énekeljük ma reggel.
    Nem néztem, de benne kellene lennie az első ötvenben.

    elültette zsaklin 11:13 de.-kor