wkert was
játszódjatok, a kertben hever a lábatok elõtt minden, ami lehet, hogy kell, minden, ami kell lábatok elõtt hever, minden jó lesz, minden jó, ez az én kertem és boldog lesz benne minden fõldlakó!


lehullott levelek


-- kert --



kertblog
garden 8
till
homewreckers komjuniti kertblog
marmalade
gardenspot


magyarkert
édenkert
faiskola
kertlap
kert és hal
kertpont
tulipánvilág
tulipan.lap.hu
ribizli


messzikert
a világ kertjei
minden ami botanika
kertkomjuniti
you grow girl
kertkompózer
daily muse


riszpekt
viztorony.hu
nyuszi
lola
argento
loop_1 ügynök
smelldania

outsider


This page is powered by Blogger. Why isn't yours?
wkedd, április 29, 2003


She szülésről ámodott, hát én már régen nem, de amikor igen, az olyan is volt. Azóta is emlékszem, nagyon élesen.
Egy terem szélén szinte a falra kenve feküdtem egy tolható ágyon, mellettem fehérre mázolt csövek, az egyikből fehér füst omlott ki, mintha egy Omega koncerten lennék, vagy szárazjég, vagy hogy hívják, úgy tippeltem akkor, ez a fájdalomcsillapító. Császármetszés, altatás nélkül, látom, hogy kiveszik, édes, alvó babaarc, na de a test... Olyan, mint a bevákumozott kispárna az Ikeában, amit még nem bontottál ki. Lapos, és babszem formájú. Mondják is a háttérben, hogy nem sír, nem él, hát nem sír, nem látod? Nem él, nem érted?
Aztán az orvos elkezdni paskolgatni, pont úgy, mint a fent említett vákumozott párnát kibontás után. És a gyerektest felfúvódik, ahogy kell, és elkezd hangja lenni, na ez már tényleg az én babám, formás, sírós, és tökéletes. Kislány, Dalma (Dalma néni a gimnáziumi angol tanárnőm volt, és akkor megfogadtam, hogy a lányom is az lesz - ezt még álmomban is tartani tudom).
A következő két hónapban hordom mindenhova magammal, zabálják a barátaim, én meg büszke vagyok, mutogatom, anyám a fellegekben.
És aztán.
Laurával egy vezető internetes hírportál akkori liftjében állunk egymás mellett. Én benyomom, hogy harmadik. A tükörben látom magam, a fantasztikus gyerekemmel. Azt gondolom, klassz, most majd a hírportál is látni fogja.
És akkor.
Laura felém fordul, megsimítja a gyerek fejét és azt mondja: BAZMEG, EZ MŰANYAG!
Odanézek én is, és rájövök, hogy igaza van. Hónapok óta egy műanyag játékbabával jövök megyek, ez van rámkötve a kenguruba, ezt mutogatom, erre vagyok büszke, ezt szültem, ezt a fröccsöntött izét!!!

elültette zsaklin 12:00 du.-kor


whétfő, április 28, 2003


Kettőből kétszer nem sikerült részt vennem a reggel kilences staff meetingen. Főnököm levele ezügyben (és sajnos még igaza is van):

"A munkaidő egyébként 9-kor kezdődik, ezt összesen kéthetente egyszer kértem, hogy tartsuk be. Remélem a szépszó azért elég lesz, de azért élőszóban is szeretnék erről..."

Cidrizés, féltem az állásom. Az sem vidít fel, hogy reggel szembejött velem Terence Trent D'Arby, vagy az ikertestvére, és egy 3 éves kis Terence-et terelgetett maga mellett.

elültette zsaklin 9:59 de.-kor


w


'köszönöm'Nem lett volna grillparti, ha nincs E+F, és az ő késeik, meg az ő faszenük. És ha nincs L, aki megsüti a húst.
De szerencsére ők mind vannak nekem.
És még mindig a buli romjain ülnék, ha nincs A. De szerencsére ő is van nekem.
Így csak azzal kell törődnöm, hogy minél többet tudjak dolgozni hajnalig, amíg lefordulok a székről.
Apropó buli, ahogy az illedelmes vendégektől szokás, mindenki megkérdezte, hogy "és mit hozzunk", és mindenkinek megmondtam szépen, hogy innivalót, VAGY virágot.
50-1 az alkohol javára.

elültette zsaklin 12:36 de.-kor


wvasárnap, április 27, 2003


A hét idézete:

"Szeretsz, vagy inkább kutyát tartanál?"

Halász Judit (habgab) Bálint Andrásnak (Jancsika) az Álmodozások korában.

elültette zsaklin 3:04 du.-kor


wpéntek, április 25, 2003


1. Mindenki írjon levelet ismerősének, barátjának, szerelmének. Na de azt aztán a kicsi kezével. Már tavaly megírta a kedvenc Face Magazinom, hogy a postai úton küldött, borítékba zárt, bélyeggel ellátott, kézzel, tintával írt levelek revivalja van, hogy ez most nagyon trendi, amivel hajlandó vagyok egyetérteni, de ne ezért ragadjunk tollat. Hanem mert jó. Írjunk levelet a szomszéd utcába is, (én például egy két sarokkal arrébb lakó kedves ember kisnyuszis kiskacsás képeslapját lobogtattam egész nap örömömben) vagy ha még annál is közelebb van az illető, mondjuk effektíve együtt lakunk vele, akkor szedjük elő a post it-okat, és a kis jegyzetfüzeteket, és hagyjunk neki üzeneteket.

2. Hajós András rajongói, figyelem: Hajós András a Csanády utcai Kalmária közértben vásárol.

3. Megnyílt, most már tényleg, a Kertészeti Egyetem virágvásárlós és bámulós 3 napos murija. (Érdeklődőknek: 9-től 6-ig van nyitva.) Sajnos még vissza kell mennem, mert kihagytam a muskátlikat, a kékvirágú rozmaringfát, a levendulát, és volt egy vicces, piros, szőrös virágú dolog, a vásár sztárja, szerették a népek, és vették, mint a cukrot. Valamint kimaradt a biobor, a sárgarépalé, és a cserépből készült, de nem cirádás virágláda megvásárlása is.

elültette zsaklin 6:10 du.-kor


wcsütörtök, április 24, 2003


Ma megint jött, ahogy szokott, a Kertpont.hu hírlevél. A következő - szerintem piszkozati stádiumban lévő - szöveggel, amit nyilván elfelejtettek kitörölni a levél elejéről. De így legalább jót nevettem.

TERMÉKEINK
MÉG NEM KAPTUNK VISSZAJELZÉST, CSAK EGYET, AZ SEM MOND TÖBBET, MINT HOGY A SZER "DOLGOZIK". :(

Ismételten kérjük vásárlóinkat, hogy írják meg nekünk, milyen eredménnyel alkalmazták a vakondriasztót. A vásárlói véleményeket szeretnénk a vakondűző oldalán megjelentetni! - Mi is kipróbáltuk!

elültette zsaklin 5:58 du.-kor


w




Azt szeretném mondani, hogy mindenki adjon a másiknak virágot, mert az nagy öröm. Kzammita ismerősöm egy egész kerttel ajándékozott meg, ízelítő ld. itt fent. Rákoshegyről pedig hatalmas, bólogató fejű piros tulipánokat hozott nekem A, és rózsaszínű jácintokat az ágyunk mellé, és múlt héten triplaszirmú nárciszokat.
Én most ezt itt Borsának adom, ha virtuálisan is, hogy kiengeszteljem. Tessék.

elültette zsaklin 2:10 du.-kor


w


Ma reggel, ahogy futottam a munkahelyemre, a Pozsonyi Pagony kirakatában megláttam egy könyvet. Az a címe, hogy: Jó nekem! Vajon mit tartalmazhat egy ilyen gyerekmese könyv? Kinek szól? Ha egy gyereknek jó, de tényleg, akkor mit, és ha rossz, akkor vajon meg akarja győzni őt, hogy valójában nem rossz, hanem jó? Szóval mi a fene lehet benne? Hazafelé belekukkantok.

elültette zsaklin 1:17 du.-kor


whétfő, április 21, 2003


loop1_ügynökkel vásárolt leanderemen mára virradóra nagy tömegben jelentek meg a kis rózsaszín bimbók (simple pink), elmúlt a halálfélelmem, és a virágspriccelővel egész alakos locsolást hajtott rajtam végre A. Nem lerohanósat, hanem szépen lassan kitakargatott, és óvatosan, gondosan végigpermetezett. Megfőztem életem első - tökéletes - húsvéti sonkáját, és majdnem festettem tojást is. This is my Húsvét. Jól érzem magam, annak ellenére, hogy a fájás az itt van.

elültette zsaklin 12:17 du.-kor


wpéntek, április 18, 2003


Hát találkoztunk.
Vicces és pörgős és jó beszélgetés volt.
Két dolog: mindenkinek meg kellene adni a lehetőséget arra, hogy reggel egy kávézóban, kellemes zsizsegő emberhangok, kávé- és sütiillat közepette kezdje a napját, ha akarja. Valamint mindenkinek meg kellene adni a lehetőséget arra, hogy legalább egyszer beszélhessen a kedvenc írójával.
Az csak hab a tortán, ha az illető író húsvétilag meglocsolja a kezed a zsebében véletlenül tartott reklámférfiparfümmel, tudja, hogy a táskád Newyorker, a cipőd Skechers (sőt, azt is, hogy a Westend első emeletén vetted), és meg is dicséri őket csak úgy, és majdnem dolgozott a munkahelyeden (sőt, átment ugyanazon a felvételi pszichoteszten, mint te, és ugyanúgy utálta), járt már Rákoshegy SK focimeccsen, és nem szereti azokat a nőket, akik úgy csinálnak, mintha a futball lekötné őket, úgyhogy nem kell úgy tenned, ámde szereti a Coldplayt, elviszi a nőjét az Abszintba, és ugyanazt gondolja a korszerűség kérdéséről (amit most nem részletezek).

Viszont a regény csak jövőre jelenik meg, fenébe.

elültette zsaklin 12:32 du.-kor


wcsütörtök, április 17, 2003


Gömbölyűék kirakatában megjelent egy hatalmas nyúl. K szerint zsírnyúl. Nyuszi, ha van kedved sétálj el arra, impozáns látvány. Este hét, legjobb idő a kertészkedésre. Tövig vágtam a futóloncot, és megláttam azt, amit eddig csak éreztem: ez a növény halott. Hiába olvastam rá hetekig, ha kiütöttem volna kétszázzal, az se segített volna.
SOHA NE VEGYETEK NÖVÉNYT A WIANDT DÍSZFAISKOLÁTÓL!

elültette zsaklin 7:42 du.-kor


wszerda, április 16, 2003


Ki gondolta volna, amikor ezt írtam, hogy újra kinyit? Mégpedig holnap?

elültette zsaklin 11:43 de.-kor


w


Olvas engem a balatontourist.hu. Úgyhogy megragadom az alkalmat, hogy mély felháborodásomat fejezzem ki emiatt.

Az Alkony fokozatairól tegnap azt írta az író, hogy a főhős a Sportuszodába jár, és egyszer az van, hogy a Szt. István parkon keresztül menekül. Már nagyon várom, milyen buta vagyok, hogy eddig nem kérdeztem meg, hogy mikor is jelenik meg...
Hosszas alkotói válság és hegyi elvonulások után Enrico is kisajtolt magából egy regényt, talán már kapható, és Olaszországba tartó barátaim megvásárolják nekem...





elültette zsaklin 10:06 de.-kor


wkedd, április 15, 2003


Már kevesebb mint két hét.

elültette zsaklin 2:20 du.-kor


w


Hahhaha. Hát itt van a kutya elásva?

A boldog szerelem titka a testmagasságban rejlik
Boguslaw Pawlowskinak, a wroclawi egyetem kutatójának nincsenek kétségei. A kapcsolat tartóssága és produktivitása a nő és a férfi magasságának arányán múlik. A bűvös formula pedig 1:1,09. A 180 centis férfiú tehát bölcsen teszi, ha 165 centis nőt választ párjául. Ez az arány vésődött, állítólag be agyunkba fejlődésünk folyamán.
A wroclawi antropológus, aki elméletét a közeljövőben kifejti a londoni Royal Society-ben is, azt gondolja, hogy az emberek születésükkor már be vannak programozva meghatározott magasságú partnerek kiválasztására.
MTI

elültette zsaklin 1:43 du.-kor


whétfő, április 14, 2003




Ezt látni az ablakából, ezt viszont a blogjában. Nem akarom tovább olvasni, megrémiszt.

elültette zsaklin 8:42 du.-kor


w


'a beteg'Renc szobafenyője nagyon szomorú valamiért. Egyelőre nem tudom az okát, de keresem. Azt kell mondjam, megható, hogy valaki hozzám fordul tanácsért növény ügyben... Valamint újra beindult a levelezés köztem és az író közt, én majdnem elhívtam a grillezésre, ő majdnem meghívott kávézni. Ezt itt lent még gyorsan így utólag iderakom. (És a következő levélben kérni fogom a kávét.)

"Kezd lelassulni minden, de én meg-
ideologizálom, hogy ez miért jó nekünk,
mert ehhez nagyon értek. Azért jó ez,
mert olyan, mintha volnának köztes
évszakok, és mi - mint megfigyelô
állomáson - mindig készenlétben
várjuk a különleges eseményeket.
Nem érhet váratlanul a rossz és a jó."


elültette zsaklin 5:19 du.-kor


w


Jövőkép? Valami? - kérdezte tegnap délután T, miközben 50 rohangáló, bicajozó, totyogó, babakocsiban terpeszkedő, hintázó, csúszdázó gyerek, és a hozzájuk tartozó anyukaapuka között lavíroztunk a parkban. Megjegyzem, Hajós András hihetetlen magas, jól meg is bámultam, ahogy egy kis lurkót terelgetett a virágágyások között. Na de vissza a jövőképhez.
Mit kell ilyenkor válaszolni?
Én mindenesetre csak ráztam a fejem.

elültette zsaklin 2:21 du.-kor


wpéntek, április 11, 2003


P ma másodszor kérdezte meg tőlem zavartan a liftben, hogy megyek-e a wiw első szülinapjára. És én másodszor sajnálom, hogy azt mondtam, hogy nem tudok. Kikerestem a Kazaa-val a Medeski Martin & Wood-ot, és neki hallgatom. Ha van ilyen kifejezés.

elültette zsaklin 5:51 du.-kor


w


Gömbölyűék beerősítettek, egy rögtönzött aszfaltrajzverseny keretében az egész háztömb körül krétalevélkékkel, és mosolygós arcú virágokkal látták el az aszfaltot. Én azonban egy másik, névtelen virágboltban tettem szert a buja növényre, aminek a neve... a neve... hát nem tudtam megjegyezni. Esiánusz, Isiániusz? Isiász? Ha valaki erről ráismer, kérem ossza meg velem a helyes megfejtést.

elültette zsaklin 5:40 du.-kor


w


Hazafelé vennem kell legalább egy cserép virágot. Még szerencse, hogy a környéken elég sok virágüzlet van (úgy 10), köztük a kedvencem, a Gömbölyű Virágbolt. Előtte koszhadt, kiszuperált fotelek, hogy le tudj pihenni, az aszfaltra pedig világoskék krétával írva, gyöngybetűkkel ott virít, hogy Virágüzlet --->
Van egy másik is, a Mákvirág, pár napja A mutatta meg, miközben hazafelé bandukoltunk: oké, akkor most itt forduljunk balra, de miért, de miért? majd meglátod:)
És akkor ott volt, és jó volt.

elültette zsaklin 4:42 du.-kor


w


Dugába dőlt a kertibútor vásárlás. Az Ikea Nyár katalógusban található termékek közül pont azok nem lépték még át az államhatárt, amiket én szerettem volna. Így összesen három székre tud majd leülni a grillező vendégsereg.
Szomorú hír továbbá, hogy a bougainvillea a kb 80 lila levélkéjéből 78-at elhullajtott a nagy hőmérséklet ingadozásban.
Ezt leszámítva a tegnapi nap egy igen jó nap volt.

elültette zsaklin 11:21 de.-kor


wcsütörtök, április 10, 2003


Munkaköri kötelességből éppen egy terhesnaplót olvasok. Nagyon furcsa érzés, hogy az, amire igen görcsösen, napi szinten vágytam, (nevezetesen, hogy nekem, az ősanyának, akinél anyább anya nem is tudna lenni a földön, aki pont erre született, végre csináljon már valaki egy gyereket) olyan távolinak tűnik. Ez új fejlemény, magam is meglepődök rajta, hiszen ahogy öregszem, egyre erősebbnek kéne lennie az érzésnek - we all know the biológiai óra jelenség.
Nem vesztette el a fontosságát, csak éppen van hely egy csomó minden másra is a fejemben, és ez jó.

elültette zsaklin 10:16 de.-kor


wszerda, április 09, 2003


Új munkahely, új üzemorvos. A régi szép időkben elintéztük a dolgot 5 perc alatt.
Hát most egy óra volt.
3 recept a zsebemben, plusz egy névjegykártya és két másik orvos telefonszáma.
Az asztalomon kamillatea és citromfűtea filterek, Béres Actival Max, egy Neogranormon, és egy grapefruit mag cseppes üvegcse.
Pedig olyan jó lenne jól működni. Csak úgy magamtól.
Olyan vagyok, mint egy hervadó virág. Pedig lelkileg úgy érzem magam, mintha egy bimbó lennék egy természetfilmben, és gyorsítva mutatnák, ahogy éppen nyílok kifele.

elültette zsaklin 11:55 de.-kor


wkedd, április 08, 2003


Mondjatok valami bíztatót a szombattal kapcsolatban. Kerti grillezést tervezünk újdonsült kerti grillemmel. Ugyan még nem vertem nagy dobra, csak pár embernek szóltam, de evős eseménynél fontos, hogy ne maradjon el jó idő hiányában... A met.hu meg összevissza beszél.

elültette zsaklin 4:04 du.-kor


w


Üdvözlöm az ORFK-ból és a Napiból érkező olvasóimat.
Elmúlt E virágainak reggeli, hangulatjavító hatása, extra nyűgös lettem.
Most egy kicsit attól jobb, hogy A az előbb behozta a kulcsokat, és megsimogatta az orromat.

elültette zsaklin 2:10 du.-kor


w


Ma reggel 3 nárcisz és 1 jácint várt az asztalomon. Ez még a jeges hideget is helyre teszi.
A tegnapi asztaltársaságnak ajánlom ezt itt, nekem világosabb lett, hogy A miről beszél.

elültette zsaklin 11:47 de.-kor


whétfő, április 07, 2003




M hazajött, gyönyörű londoni képekkel, mint ez is itt.
Közben most Wynton Marsalist hallgatok, és azt képzelem, hogy félálomban táncolok, úgy, hogy teljesen elengedem magam, mintha összecsuklanék, de valaki mégis megtart, és ringat.

elültette zsaklin 8:39 du.-kor


w


Susie Clueless írja, hogy felkerült az alkoto.lap.hu-ra. Kritériumok.
Hát és én is. Nahát.


elültette zsaklin 12:56 du.-kor


w


Szombaton a Ludwig Múzeumban megnéztük szépen az Emberi Történeteket. Ha azt mondom vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk, akkor sokat mondok. Valójában - és sajnos - semmilyen érzést sem. Ha nem számítjuk az alkotókat leírni próbáló kis fülszövegeket. Azokat szívesen letéptem volna a falról.
A Moszkva téren a drágább és fonnyadtabb nárciszcsokrot kaptam meg ajándékba A-tól, de ez azért volt, mert ilyet árult az elesettebb kisfiú. Így duplán örültem azt hiszem. Hogy A őt választotta. És hogy engem is.
A várbuszon pityókás nagybőgős srác dülöngélt vidáman, mi pedig határozatlanul. A Mammut Librijében négy kötetnyi verset vásároltunk (1, 2, 3).
Ott az a jó, hogy a gyereksarokban van egy hatalmas babzsákszerű dolog, amire le tudsz heveredni, és mondjuk beleolvasni ebbe:

"Ismerős vagy nekem, mint levetett kesztyűnek a mozdulat.
Ahogy üresen is megállnak ujjai az asztalon.
Dobolsz bennem, mint kongó testben a figyelő tudat.
Hogy nem, egyáltalán, vagy hirtelen mégiscsak, nagyon."

Aztán odaér a másik, és belecsókol a nyakadba, és hozzátesz a kupachoz még egy könyvet (4).

elültette zsaklin 11:21 de.-kor


wcsütörtök, április 03, 2003


Előszöris egy helyesbítés, pont fordítva van. Ami most nyílik, az az aranyvessző, és ami meg nem most nyílik, az az eső. Eső ágai lefelé esnek, vessző ágai pedig felfelé ágaskodnak. Köszönöm E, a pontosítást.
Másrészt ma is, mint minden héten, megkaptam a kertpont.hu hírlevelet, amelyben ez áll: "E-Boltunkban ezen a héten a vakondriasztót keresték a legtöbben."
Ilyen sokan lennének???
Plusz egy szolgálati közlemény: hamarosan loop_1 ügynök jóvoltából elérhető és letölthető lesz a kertblogon a Muskátli Csoport hirdetése, amelyet szabadon elhelyezhettek saját blogjaitokon is.

elültette zsaklin 2:57 du.-kor


wszerda, április 02, 2003


Egyrészt olvassátok őt, bár ezt eddig is mondtam, de most megjelent a blogringen is, így könnyebb megtalálni. Csodálom, és szeretem, pedig nem is olyan rég azt hittem, sose fogok tudni semmilyen viszonyban lenni vele. A testvérem.
Másrészt a parkban, ahol lakom, a fákon kis zöld levelek vannak, és az aranyeső (ami nem összetévesztendő az aranyvesszővel - A. szíves tájékoztatása) megbolondult teljesen. Ennyi virág nem is tud elférni egy bokron. Ez olyan, mint egyes kertészeti katalógusok, melyekben 20 centis fákon egyenként 15 centis almák lógnak, mondjuk úgy 20 darab. Csak ez tényleg van. There is.

elültette zsaklin 11:06 de.-kor


wkedd, április 01, 2003


Tévéműsor ajánlónk áprilisra. A Spektrum műsorából:

Városi kert-ész 1. rész: Április 3, 5, 9
Városi kert-ész 2. rész: Április 10, 12, 16
Városi kert-ész 3. rész: Április 17, 19, 23
Városi kert-ész 4. rész: Április 24, 26, 30

elültette zsaklin 12:07 du.-kor